Administratie

Cumpăna se transformă în big brother! În toată comuna se vor monta camere de supraveghere

Mai multă siguranță pentru locuitorii comunei Cumpăna. Administrația locală anunță că a fost semnat contractul de achiziție pentru montarea de camere de supraveghere pe toate străzile din comună. Unele dispuneau de asemenea camere, dar existau foarte multe şosele, străzi, alei, care nu au beneficiat de acest avantaj până în prezent. Proiectul este finanţat prin fonduri europene, prin PNRR.

Întrucât siguranța locuitorilor reprezintă o prioritate pentru administrația comunei Cumpăna, edilul anunță că a fost semnat contractul pentru achiziția a 120 de camere video, care vor fi montate în localitate, proiect cu finanțare europeană din PNRR.

”Acest sistem de monitorizare video a început în urmă cu 7 ani de zile. An de an a fost completat cu achiziţie publică din fonduri proprii, din bugetul propriu al comunei, pentru a putea avea sub atenţie siguranţa cetăţenilor comunei Cumpăna. Cu 120 de camere de supraveghere video este dotată comuna noastră şi am avut în vedere să le montăm pe străzile care nu aveau până în acest moment astfel de camere.”, a declarat Mariana Gâju, primarul comunei Cumpăna

Autoritățile locale spun că este o măsură de siguranță pentru a identifica faptele antisociale, dar și neregulile din trafic, deloc puține.

„Avem în grijă, nu doar siguranţa cetăţenilor, ci verificarea tuturor centrelor de colectare a deşeurilor şi verificarea tuturor imobilelor ale tuturor locuitorilor comunei Cumpăna. În acelaşi timp vorbim despre supraveghere a căilor de acces spre terenurile agricole ale comunei Cumpăna, unde din păcate, cei certaţi cu legea, oameni care sunt lipsiţi total de caracter, şi care calcă în picioare munca altora care doresc să păstreze curăţenie, nu se gândesc la consecinţe. Este un proiect care vine în sprijinul cercetărilor de circulaţie care se ocupă de şoferii care circulă cu viteză foarte mare. Aceste camere vor putea să surprindă în timp real anumite fapte care nu respectă legea”, a declarat Mariana Gâju, primarul comunei Cumpăna

Primele camere video au fost instalate în comuna Cumpăna în urmă cu 7 ani, finanțarea fiind asigurată atunci din bugetul local. Valoarea contractului actual este de peste 830 de mii de lei, fără TVA. Astfel, toate cele 186 de străzi din comună vor fi monitorizate video.

Related Articles

Back to top button