Social/Economic

O nouă, noi proteste la CJAS din țară

O nouă zi de protest la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Constanța! Angajații și-au strigat din nou nemulțumirile în fața instituției! Oamenii cer salarii decente, conform muncii depuse și deblocarea posturilor, iar dacă nu le vor fi rezolvate solicitările până la finele lunii, nu eliberează adeverinţe, carduri sau formulare şi nu se prelucrează cererile de concedii medicale, fiind asigurate doar urgențele. Proteste au avut loc și în alte județe din țară.

Angajații Casei Naționale de Asigurări de Sănătate și ai Caselor Județene au intrat în protest generalizat pe perioada nedeterminată, la începutul lunii noiembrie, când a fost sistată total activitatea cu publicul, în intervalul 9.00 – 16.00. Astăzi, oamenii și-au strigat din nou nemulțumirile în fața instituțiilor din toată țara, inclusiv la Constanța. Salariații spun că lefurile le-au rămas la nivelul din 2018, deși volumul de muncă este mai mare, iar din cauza veniturilor mici, mulți pleacă la alte instituţii și cei rămaşi nu mai fac faţă volumului mare de muncă, motiv pentru care vor continua să protesteze. Dacă până la finele lunii nu le vor fi rezolvate solicitările, angajații caselor de sănătate anunță că nu eliberează adeverinţe, carduri sau formulare şi nu se prelucrează cererile de concedii medicale, fiind asigurate doar urgențele și numai în anumite intervale ale programului.

”De 6 ani de zile salariile noastre nu s-au mișcat, de 6 ani de zile economia noastră s-a dus în jos și toat eprețurile sunt în sus, iar oamenii care lucrează aici lucrează pe salarii între 3000 și 4000 lei net. În acdelași timp, suntem singura institiuție din țară care validăm decontăm și verificăm serviciile medicale din absolut tot județul respectiv celelalte case din țară. Ele dunt cu miile. Pe lângă faptul că noi avem o organigramă slabă, oamenii au plecat unde fac aceeași muncă dar sunt mai bine plătiți.  +  protestul este până pe data de 30 el se va transforma probabil într-o grevă dacă factorii de decizie nu întețeg să ne ia în seamă”, a declarat Leonard Drăghici, lider sindicatul CAS Tomis Cța 

Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Constanța are în prezent 67 de angajați, în condițiile în care, în județul Constanța, sunt 580.000 de asigurați.

Related Articles

Back to top button