Actualitate

Vlad Pascu, rămâne încă 30 de zile după gratii

Vlad Pascu, autorul accidentului de la 2 Mai care s-a soldat cu moartea a doi tineri, rămâne în arest preventiv, încă 30 de zile. Decizia Judecătoriei Mangalia nu este definitivă.

Potrivit portalului instanţelor de judecată, magistraţii au menţinut arestarea preventivă a inculpatului şi au respins, ca neîntemeiate, cererile formulate de apărătorul lui Vlad Pascu de revocare a măsurii arestării preventive şi de înlocuire a acesteia cu o altă măsură. Decizia Judecătoriei Mangalia nu este definitivă, şi poate fi contestată în termen de 48 de ore.

Vă reamintim că pe 19 august, doi tineri, o fată de 20 de ani şi un băiat de 21 de ani, au decedat şi alţi trei au fost răniţi după ce Vlad Pascu a intrat cu maşina într-un grup de pietoni pe DN 39, în apropierea localităţii 2 Mai. Conducătorul auto a părăsit locul faptei, fiind depistat de poliţişti în staţiunea Vama Veche, unde a fost testat cu aparatul drugtest, rezultatul fiind pozitiv pentru cocaină, amfetamină şi metamfetamină. Înainte de accident, Vlad Pascu a fost oprit de două ori în trafic de poliţişti. A fost condus la o secţie de poliţie, dar a fost lăsat să plece, deşi în maşina lui fuseseră descoperite droguri.

Tânărul a fost reţinut pentru 24 de ore, iar în 20 august a fost arestat preventiv de Judecătoria Mangalia, pentru 30 de zile. Măsura arestului preventiv a fost prelungită cu încă 30 de zile şi în luna septembrie. Vlad Pascu a fost trimis în judecată în luna septembrie pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului şi conducerea unui vehicul sub influenţa substanţelor psihoactive. Dosarul a fost înaintat pentru soluţionare Judecătoriei Mangalia.

De asemenea, într-un alt dosar, Vlad Pascu a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT, împreună cu părinţii săi, pentru trafic de droguri, pentru determinarea unei persoane să dea declaraţii mincinoase sau să nu prezinte probe şi pentru punerea la dispoziţie a locuinţei pentru consum de droguri. Acest dosar va fi judecat la Tribunalul Bucureşti.

Related Articles

Back to top button