Actualitate

„Dezvoltarea și promovarea moștenirii comune”

Continuă proiectul „Dezvoltarea și promovarea moștenirii comune”. În cadrul acesteia, România, Ucraina și Bulgaria își dau mâna și colaborează. Recent a avut loc un nou briefing la care vecinii bulgari au fost prezenți la Murfatlar, dar și cei ucraineni.

Proiectul „Dezvoltarea și promovarea moștenirii comune”, aflat în implemetare la Murfatlar, dar și în General Toshevo, precum și în Bolgrad Ucraina, continuă. Recent a avut loc un nou briefing în cadrul proiectului la care vecinii bulgari au fost prezenți la Murfatlar, dar și cei ucraineni.

„Avem o colaborare fructuoasă. Pe mai multe proiecte am colaborat și cu Murfatlar și cu orașul Bolgrad din Ucraina. În cadrul proiectului de față am renovat casa de cultură din orașul nostru și datorită acestui proiect acum toată comunitatea din orașul nostru beneficiază de această casă de cultură performantă”, a declarat Rumen Munteanof, viceprimar General Toshevo.

„După cum bine știți situația în țara noastră e foarte complicată, suntem în război și din cauza acestuia am întârziat puțin cu activitățile. Avem probleme și cu cheltuielile. La noi prețurile cresc tot timpul și mai avem niște probleme de rezolvat, dar suntem spre finalul acestui proiect și sperăm să-l terminăm cu bine”, a declarat Andrei Garvalov, viceprimar Bolgrad.

Fiecare dintre parteneri contribuie cu elemente diferite pentru atingerea obiectivelor proiectului. Cele trei regiuni implicate, în funcție de specificul ei, va fi implicată în diferite metode și instrumente în diferite activități, dar care au același obiectiv: integrarea și concentrarea pe eforturile de accelerare a dezvoltării regionale și transfrontaliere, sporirea competivității și a ratingului investițiilor, dezvoltarea turismului prin utlizarea eficientă și responsabilă a valorilor naturale, culturale și istorice și prin dezvoltarea unor forme alternative de turism.

„În cadrul proiectului BSB 1010, care a fost desfășurat în parteneriat cu partenerii bulgari și ucraineni, s-au desfășurat următoarele activități: reamenajarea curții interioare din cadrul Casei de Cultură Murfatlar, au fost luate diferite produse, printre care și LED-uri, tablă inteligentă, s-au desfășurat activități de seminarii și tabere de vară la care au participat tineri cu vârste cuprinse între 15 și 18 ani. Aceștia au elaborat diferite proiecte. Cele mai importante activități pentru atragerea tineretului, în special, pentru că pentru ei a fost acest proiect și, nu în ultimul rând, discuțiile în cadrul proiectului, punctele pe care le-am avut în considerare, toate acestea au adus un plus valoare pentru UAT Murfatlar”, a declarat Carmen Florea, membru proiect.

Colaborarea dintre cei trei parteneri va continua și în perioada următoare, iar noi proiecte ce vor pune în prim plan dezvoltarea și promovarea moștenirii comune vor fi realizate.

Related Articles

Back to top button