Actualitate

Unde depozităm deșeurile voluminoase?

Atenție unde alegeți să depozitați deșeurile voluminoase! Locul acestora nu este pe stradă, mai ales că, atât pentru deșeurile menajere, cât și pentru cele de mari dimensiuni, există bene speciale pentru depozitarea lor gratuită. Săptămâna aceasta, până pe 19 noiembrie, benele sunt amplasate în cartierul Km 4-5. Pentru a fi mai ușor de găsit, ele sunt amplasate lângă platformele pentru colectarea deșeurilor menajere.

Pentru orice fel de deșeuri, fie ele menajere, fie de mari dimensiuni, există containere speciale pentru depozitarea lor, separate. Săptămâna aceasta, până pe 19 noiembrie, benele speciale pentru colectarea deșeurilor voluminoase sunt amplasate în cartierul Km 4-5, pe strada Teodor Speranția, lângă platforma 48.

În aceste bene speciale, constănțenii pot depune deșeurile voluminoase de care nu mai au nevoie precum: saltele, mobilier, canapele, obiecte de uz sanitar, mochete sau calorifere. Mai mult decât atât, pentru a fi mai ușor de găsit, aceste containere sunt amplasate lângă platformele pentru colectarea deșeurilor menajere.

Dacă nu ați putut duce deșeurile de mari dimensiuni la benele amplasate temporar în cartierul dumneavoastră, trebuie să știți că puteți duce permanent aceste deșeuri voluminoase la centrul de colectare situat pe bulevardul Aurel Vlaicu, numărul 290 A, între orele 08:00 – 17:00.

Graficul de colectare a deșeurilor voluminoase poate fi consultat pe site-ul Primăriei Municipiului Constanța, la secțiunea „Mediu”. Vă reamintim că depozitarea sau abandonarea deșeurilor pe domeniul public al municipiului Constanța constituie contravenție și se sancționează conform normelor legale în vigoare. Polițiștii locali desfășoară periodic activități specifice ce au ca scop verificarea respectării legislației în domeniul protecției mediului și a gestionării deșeurilor.

Pentru a evita încălcarea normelor legale, dar și pentru a păstra curățenia în oraș, autoritățile fac apel la fiecare constănțean în parte să acționeze în mod responsabil și să gestioneze deșeurile în mod corespunzător.

 

Related Articles

Back to top button