Actualitate

Sistemul „Patriot”, la Capu Midia

Primele trageri reale cu sistemul Patriot intrat în dotarea Forţelor Aeriene Române în anul 2020 au avut loc la poligonul Capu Midia. Sistemul de rachete sol-aer Patriot este utilizat pentru combaterea ameninţărilor, prin identificarea, urmărirea şi neutralizarea ţintelor aeriene. În cadrul exerciţiului ţintele aeriene sunt simulate de tipuri diferite de drone şi vor fi combătute cu rachete.

Exerciţiul de la Capu Midia a avut ca scop validarea şi verificarea funcţionării primului sistem de rachete sol-aer PATRIOT precum şi pregătirea în vederea creşterii capacităţii operaţionale. Exerciţiul a fost planificat cu un an înainte de execuţie şi este inclus în Planul cu principalele activităţi al Statului Major al Forţelor Aeriene.

La eveniment au participat și Marcel Ciolacu, premierul României, dar și Nicolae Ciucă, președintele Senatului.

Sistemul Patriot, este cel mai nou și scump sistem intrat în dotarea Armatei Române. Țara noastră a plătit circa 3,9 miliarde de dolari pentru șapte sisteme antiaeriene Patriot noi, în cea mai recentă configurație disponibilă, la pachet cu câteva sute de interceptori. Până în prezent au fost livrate patru sisteme de acest fel.

Related Articles

Back to top button