Educație/Cultura

Spectacole de excepție la TNOB

Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” pregătește pentru această săptămână alte două spectacole de excepție. „Carmen” și „Răpirea din Serai” sunt cele două evenimente culturale ale săptămânii la TNOB. Ambele se vor desfășura în Sala Teatrului de la orele 18:30, sâmbătă și duminică.

Weekendul acesta este presărat cu spectacole de excepție la Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski”. Toți iubitorii de frumos, artă și cultură sunt invitați să participe la două evenimente culturale de marcă.

Primul spectacol, „Carmen” va avea loc sâmbătă, 18 noiembrie, de la ora 18:30 în Sala Teatrului. Premiera mondială a operei a avut loc în Paris în 1875, iar la baza acesteia stă nuvela omonimă. Regia artistică îi aparține Răsvanei Cernat, scenografia Eugeniei Tărășescu Jianu, iar coregrafia lui Mihail Motovilov. Printre soliști se numără Lucia Mihalache, Doru Iftene, Marius Eftimie, Elena Rotari, Iulian Bratu, Mădălina Băldău, Mihaela Ionescu, Stela Sîrbu, iar Mihai Teodoru și Mircea Găvan debutează cu această operă. Conducerea muzicală îi aparține lui Tiberiu Dragoș Oprea. Maestrul de cor al acestui spectacol va fi Adrian Stanache, acompaniat de Orchestra, Corul și Baletul Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski”.

Al doilea spectacol din acest weekend este „Răpirea din Serai” și va avea loc duminică, 19 noiembrie, de la ora 18:30 în Sala Teatrului. „Răpirea din Serai” este o operă a cărei muzică a fost scrisă de Wolfgang Amadeus Mozart. Premiera absolută a avut loc în anul 1782, la „Teatrul Național” din Viena. Regia artistică este semnată de Vera Petrova, iar scenografia Eugenia Tărășescu – Jianu. Printre soliști se numără Silvia Simionescu, Georgiana Medeleanu, Constantin Acsinte și Cristian Caragea. Conducerea muzicală îi aparține lui Tiberiu Dragoș Oprea, iar maestrul de cor este Adrian Stanache, acompania de Orchestra și Corul Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski”.

Biletele pot fi achiziționate de pe site-ul www.tnobconstanta.ro la secțiunea Bilete și de la Agenția Teatrului.

 

 

Related Articles

Back to top button