SUMMIT-ul industriei de health & fitness aduce la București nume de marcă din mediul privat, invitați guvernamentali, teme de actualitate, oportunități de dezvoltare
Dacă țările UE ar soluționa problema inactivității fizice, ar economisi aproape 8 miliarde de euro pe an!
30 de minute de exerciții fizice, cinci zile pe săptămână, ar preveni 11,5 milioane de cazuri noi de boli netransmisibile până în anul 2050 și ar economisi 8 miliarde de euro, doar în Uniunea Europeană (OMS StepUp! Report 2023). Din păcate, România este unul dintre cele mai grave cazuri de sedentarism din Europa: mai mult de 6 din 10 români declară că nu fac niciodată exerciții fizice. (Eurobarometru 525).
Summit-ul ROMANIAACTIVE HEALTH & FITNESS BUSINESS se pregătește, anul acesta, pentru o ediție de excepție, dedicată dezvoltării și modelării viitorului industriei sănătății, activității fizice și fitness-ului din România. Cu peste 440 de participanți care s-au alăturat evenimentului, se anunță un summit dinamic, care va acoperi cele mai actuale teme în dezbareri conduse de experți în domeniu și care va fi un bun prilej pentru participanți să se informeze, să creeze noi conexiuni și să dobândească noi instrumente necesare dezvoltării afacerilor lor. Fiind singura Industrie care este forțată să treacă de la 5% la 19% TVA, necesitatea unui dialog activ cu autoritățile va fi, de asemenea, un subiect fierbinte la eveniment.
„România are nevoie de mai multă educație pentru sport și mișcare! Este dovedit că exercițiul fizic ajută la prevenirea și tratarea celor mai frecvente boli cronice din lume, diabetul, afecțiunile cardiace și obezitatea! Costurile creșterii stilului de viață sedentar în România vor fi uriașe.
Clasarea României în topul celor mai sedentare țări trebuie să fie un semnal de alarmă pentru națiune. Comportamentul sedentar este un factor de risc principal pentru numeroase probleme de sănătate, cu implicații sporite ale costurilor.
Acest clasament are un impact major asupra sănătății populației, dar în același timp pune o povară financiară substanțială asupra cheltuielilor de sănătate publică! Costurile din bugetul de sănătate legate de comportamentul sedentar în România se ridică la 119 milioane de euro anual! Aceste costuri acoperă tratamentele pentru afecțiuni cauzate direct sau exacerbate de inactivitatea fizică, precum și costurile indirecte ale pierderii productivității și absenteismului de la locul de muncă.
Este o necesitate și o prioritate să investim în continuare în servicii de activitate fizică accesibile românilor. Până în prezent, reglementările privind reforma în domeniul sănătății în România au prioritizat importanța prevenirii bolilor și îmbunătățirii calității vieții pentru
cetățeni.
Este esențial ca factorii de decizie să recunoască aceste beneficii pe termen lung și să acorde
prioritate inițiativelor care încurajează activitatea fizică.
Sănătatea nu este doar un obiectiv individual, ci și un motor pentru dezvoltarea economică. Prin promovarea unui stil de viață activ și prin consolidarea industriei de health & fitness, contribuim la construirea unui viitor mai sănătos și mai prosper pentru întreaga societate!
Anul acesta, RomaniaActive Health & Fitness Business Summit marchează o nouă etapă în evoluția noastră colectivă către un stil de viață mai sănătos și mai activ. Industria de health& fitness are nevoie să devină din ce în ce mai unită și mai puternică, deoarece sportul este atât o investiție în sănătate, cât și în prosperitatea economică a societății românești!
Suntem mândri să aducem la summit-ul nostru nume sonore din mediul privat, lideri din sănătate, reprezentanți ai industriei de health & fitness din România și invitați EuropeActive. Împreună, vom descoperi cum sportul nu este doar o investiție în sănătate, ci și în prosperitatea economică a societății.”, a declarat Kent Orrgren, Președinte RomaniaActive și CEO World Class Romania Health & Fitness Network.
Evenimentul, programat pentru 16 noiembrie la Nord Events Center în București și moderat de cunoscutul jurnalist sportiv Costin Deșliu, va aduce împreună lideri din industrie, reprezentanți guvernamentali, antreprenori, profesioniști din mediul public și cel privat și invitați internaționali, pentru a discuta și dezvolta strategii menite să transforme industria și să aducă un impact pozitiv puternic asupra întregii economii românești.
Panelurile de discuție vor aduce în prim plan tendințe, inovații și strategii ce pot susține cu succes modelarea viitorului unei industrii aflate în plină ascensiune. Discursurile de deschidere vor fi susținute de Vicepreședintele EuropeActive, Jana HAVRDOVA, CEO-ul EuropeActive, Andreas PAULSEN și Președintele RomaniaActive, Kent ORRGREN.
Alături de fondatorul Regina Maria și Enayati Medical City, Wargha ENAYATI, vor fi dezbătute cele mai inovatoare moduri în care industria de health & fitness poate să revoluționeze sistemul de sănătate din România.
În continuare, se vor aduce în discuție cele mai eficiente strategiile de creștere și oportunități de investiții în industrie, împreună cu Omer Tetik (CEO Banca Transilvania), Chintan Saruna (CEO Vectr Holdings, owner World Class Romania), Sotiris Chatzidakis (CEO al CEO Club Romania) și Andrei Gemeneanu (Managing Partner Morphosis Capital și owner Stayfit).
Reprezentanți ai unor companii de top din industria de health & fitness vor veni cu informații de ultimă oră pentru creșterea afacerilor în industrie, iar panelul dedicat antreprenorilor locali de fitness va oferi un ghid practic pentru succes.
Vor fi prezenți, de asemenea, lideri educaționali din domeniu (Les Mills, MoveOn, Fitness Scandinavia, StayFit Academy, Lotus Sports) și furnizori de top, printre care Matrix, Technogym și UpFit.
Timp de o zi, pe 16 noiembrie, RomaniaActive Health & Fitness Business Summit va deveni epicentrul transformării, unde se vor contura direcțiile viitoare ale industriei și se vor putea iniția colaborări și parteneriate de succces.
Înscrierile la eveniment sunt deschise pe pagina oficială a asociației patronale RomaniaActive.
LINK informații, agendă și înscrieri: https://romaniaactive.ro/2023-health-and-fitness-business-summit/.
Despre RomaniaActive
RomaniaActive este o Organizatie Patronală autonomă, fără caracter politic, bazată pe principiul liberei asocieri, ca persoană juridică de drept privat, nonprofit, înființată în scopul apărării membrilor săi, potrivit prevederilor legale în vigoare, pactelor, tratatelor și convențiilor internaționale la care România a aderat, precum și propriului act constitutiv, independent de autoritățile publice, partidele politice și sindicatele.
Asociația Patronală este înființată și funcționează în baza Legii dialogului social nr. 62/2011. Principiile care guvernează relația dintre membrii Patronatului și pe care se bazează interesele comune sunt următoarele: solidaritatea, transparența, democrația și promovarea interesului economic.
Pentru mai multe informații, accesați: www.romaniaactive.ro