Politica

USR Constanța, subiecte de interes

USR Constanța a organizat o nouă conferință de presă pentru a dezbate subiecte de interes public. Tema principală de discuție a reprezentat-o impactul modificărilor fiscale adoptate de guvernul PSD-PNL. La conferință a fost prezentă senatoarea Anca Dragu, fost ministru de finanțe și președintă a Senatului, deputatul Stelian Ion, președintele USR Constanța, dar și senatorul Remus Negoi.

Au fost dezbătute teme și subiecte de interes public într-o conferință de presă organizată de USR Constanța. Deputatul Stelian Ion, președintele USR Constanța, împreună cu senatorii Anca Dragu și Remus Negoi au analizat evenimentele petrecute în ultima perioadă.

„Știți bine că acea ordonanță 90/2023 a lui Ciolacu care taie foarte multe cheltuieli bugetare, periclitează multe investiții și periclitează și multe lucrări care ar trebui făcute. Reabilitarea cazinoului din Constanța, așteptată, râvnită foarte, foarte mult de ani și ani de zile de constănțeni, dar nu doar de constănțeni, de o țară întreagă este periclitată acum pentru că nu se mai pot plăti până la sfârșitul anului, cei care se ocupă de acele lucrări, nu mai pot efectua plăți, nu-și mai pot plăti angajații și lucrul ăsta pune în impas această reabilitare care este pusă sub semnul întrebării. Nu știm dacă acea firmă care și-a asumat efectuarea acestor lucrări va reuși în aceste condiții să ducă la bun sfârșit această lucrare”, a declarat deputatul Stelian Ion, președinte USR Constanța.

În ceea ce privește situația economică a țării noastre, senatoarea Anca Dragu, fost ministru de finanțe, spune că nu putem fi siguri de faptul că anul 2024 va fi un an bun din punct de vedere economic.

„Situația economică a României este departe una roz și departe una care să ne bucure și care să ne asigure că 2023 și 2024 vor fi ani buni din punct de vedere economic. În ceea ce privește creșterea economică avem deja cifrele la 9 luni. Economia arată sub așteptări. Avem prognoza de la Comisia Europeană, prognoza de toamnă și creșterea economică pentru România este la un nivel inferior cifrelor precedente. De asemenea, nici în prognoza FMI care a fost publicată acum mai bine de o lună, România nu stă foarte bine. Undeva creșterea economică va fi anul acesta în jur de 2 – 2,2% este cea mai optimistă cifră pe care am văzut-o în toate prognozele”, a declarat senatoarea USR Anca Dragu, fost ministru de finanțe și președintă a Senatului.

„Se pregătește pas cu pas, vorba preferată a președintelui Klaus Iohannis, și un atentat la pilonul II de pensii. Nu o spunem pentru că ne place nouă să folosim vorbe mari din opoziție ci aceasta este realitatea. Dar ghiciți ce? Lucrurile acestea se întâmplă pentru că e un prim-ministru PSD, dar pentru că este și PNL la guvernare. Știți foarte bine că declarațiile publice ale șefilor din PNL care, pe diverse subiecte, foarte contondente au spus „până aici” și au tras o linie roșie pe subiectul respectiv. În mod cert li s-au consumat toate cariocile pe care le aveau trăgând aceste linii, pentru că și-au încălcat promisiunile de-a lungul timpului. Începând cu cea mai importantă promisiune pe care au făcut-o românilor și care s-a dovedit o mare minciună, aceea de a nu mări taxele și de a nu impozita în plus față de ceea ce se face în zilele noastre”, a declarat senatorul USR Remus Negoi.

În România, inflația este la o rată dublă decât media Uniunii Europene și se pare că un prim motiv este deficitul bugetar.

Related Articles

Back to top button