Actualitate

Fals cerșetor, câștigase 370 de lei în doar 3 ore din cerșetorie! Cum l-au descoperit polițiștii

Deghizat într-un bătrânel de 65 de ani, sub pretextul că este grav bolnav și că are nevoie de bani pentru medicamente, un bărbat din Fetești a reușit să strângă suma de 370 de lei în doar trei ore din mila trecătorilor, în zona Spitalului Județean Constanța. Polițiștii locali nu s-au lăsat impresionați de povestea din spatele mâinii întinse, așa că l-au demascat. Au constatat că de fapt bolnavul închipuit are 47 de ani, este apt de muncă și cunoscut și sancționat în repetate rânduri pentru cerșetorie. Autotoritățile ne atrag atenția asupra fenomenului pe care îl încurajăm cu generozitate și care în realitatea este o afacere profitabilă ce poate aduce câștiguri impresionante.

Bărbatul din imagini știe cel mai bine că mâna întinsă care nu spune o poveste nu primește pomană, așa că a inventat una care să-i impresioneaze pe oameni. Și ce poate sensibiliza mai bine dacă nu un vârstnic bolnav și care nu-și permite să-și cumpere medicamentele care să-i amelioreze suferința și bătrânețea? A ales Constanța pentru a-și pune în acțiune planul. Bărbatul este surprins coborând din tren, în Gara Constanța. Cu un rucsac în spate, un baston și bine îmbrăcat, cu mersul normal, ajunge în zona Spitalului Județean Constanța. Aici începe deghizarea. Își pune pe cap o căciulă, ochelarii fumurii și o mască de protecție și își intră în rol. Acela a unui bătrânel de 65 de ani, grav bolnav, care nu are bani de medicamente. Iar povestea prinde, trecătorii sunt impresionați și rând pe rând îi oferă bani bărbatului. În doar trei ore, bolnavul închipuit a strâns o căciulă de bani, 370 de lei. Povestea lui nu a ținut și în fața polițiștilor locali care l-au demascat rapid.

”Persoana în cauză de exemplu prin îmbrăcăminte inducea în eroare opinia publica ca ar fi o persoana in etate cu probleme de sanatate si astfel incat ii sensibiliza sa i ajute cu diverse sume de bani, am mai avut persoane care pretindeau ca nu aveau un membru iar la interventiile noastre se constata ca nu aveau nicio problemă”, a declarat Cătălin Todireanu, șef Serviciu Ordine Publică Poliția Locală C-ța.

Bărbatul din imagini este din Fetești, are de fapt 47 de ani, este apt de muncă și cunoscut și sancționat în repetate rânduri de polițiști pentru cerșetorie. Și de data aceasta a fost sancționat.

”E vorba de articolul 2 Legea nr. 61/1991R pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, referitoare la ”apelarea  în mod repetat, la mila publicului, de către o persoană aptă de muncă, precum și determinarea unei persoane la săvârșirea unor astfel de fapte” între 100 și 500 de lei și se aplică gradual”, a declarat Cătălin Todireanu, șef Serviciu Ordine Publică Poliția Locală C-ța.

Autotoritățile ne atrag atenția asupra fenomenului pe care îl încurajăm cu generozitate și care în realitatea este o afacere profitabilă ce poate aduce zilnic câștiguri impresionante. De la începutul anului, la Constanța au fost aplicate 2664 de sancțiuni contravenționale pentru cerșetorie și fapte similare, iar municipalitatea a inițiat și o campanie la care suntem invitați să ne alăturăm, intitulată ”spune stop cerșetoriei!.

Related Articles

Back to top button