Actualitate

Marius Horia Țuțuianu:„Tren Metropolitan la Constanța! Este o necesitate… și avem toate șansele de implementare!”

Deputatul constănțean Marius Horia Țuțuianu a participat la întâlnirea cu reprezentanții Ministerului Transporturilor, acolo unde s-a discutat despre proiectului trenului metropolitan de la Constanța.

„Îmi doresc pentru județul Constanța un transport public modern și eficient iar trenul metropolitan este cea mai la îndemână soluție pe care o avem în acest moment.

Alături de alți colegi, deputați de Constanța, ne-am întâlnit astăzi, aici la Constanța, cu reprezentanți ai Ministerului Transporturilor. Am discutat aplicat, am văzut care sunt pașii necesari. La nivel de minister au înțeles cât de mare nevoie avem de acest proiect, cât de important este pentru locuitorii județului. Avem tot sprijinul necesar din această parte.

Avem banii. 235 de milioane de euro sunt alocați Constanței pentru trenul metropolitan. 85%  din acești bani sunt fonduri europene, 13% reprezintă cofinanțarea Ministerului Transporturilor. Diferența de 2% va fi acoperită de UAT-urile beneficiare. 

Mingea este acum în jumătatea de teren a administrației locale. Același lucru trebuie înțeles și de autoritățile responsabile cu implementarea. Și trebuie să se miște rapid altfel va rămâne doar o șansă irosită, ca multe altele ratate.

Hai să construim… acum cât se poate!”, a declarat Marius Horia Țuțuianu, deputat.

Related Articles

Back to top button