Actualitate

Ce este Venitul Minim de Incluziune?

Venitul Minim de Incluziune reprezintă un program unic de asistență socială, creat pentru a ajuta persoanele si familiile vulnerabile să depașească obstacolele financiare pe care le întampină și să-și îmbunatățească viața.

Reprezintă un sprijin real pentru persoanele singure/familiile fără venituri sau cu venituri reduse, fiind în cuantum semnificativ mărit față de actualele beneficii.  Acesta este un beneficiu prevăzut în Legea nr. 196/2016 privind venitul minim de incluziune, cu modificările și completările ulterioare, și are două componente:

  • Sprijin Pentru Incluziune: are ca scop prevenirea și combaterea sărăciei și a riscului de excluziune sociala și înlocuieste ajutorul social acordat anterior pentru asigurarea venitului minim garantat (VMG).
  • Sprijin Pentru Familiile Cu Copii – Se acordă familiilor cu copii aflați în intreținere cu vârsta de până la 18 ani și are ca scop prevenirea sărăciei și încurajarea participării copiilor la educație, înlocuind alocația pentru susținerea familiei.

Persoanele interesate de acest beneficiu social pot depun cererile de solicitare până la sfârșitul anului 2023. Cine poate solicita VMI, ce trebuie depus, care sunt condițiile de acordare, aflați accesând următorul link: https://www.primaria-constanta.ro/…/venit-minim-de…

 

Related Articles

Back to top button