Actualitate

Constanța, paralizată de urgia albă

Primul weekend de iarnă veritabilă a paralizat județul Constanța. A nins viscolit, toate drumurile naționale și județene au fost închise, zeci de localități au rămas fără curent electric și apă, elevii nu au făcut școală astăzi, iar zeci de pompieri și echipaje de intervenție de la drumuri, compania de apă, societatea de distrubuție a energiei electrice sunt în continuare în teren pentru a elimina efectele ninsorii abundente și viscolului. Intervențiile sunt în dinamică, iar vântul și temperaturile scăzute ridică în continuare probleme autorităților.  

Atenționările meteorologilor s-au adeverit în weekend. A nins viscolit și la Constanța, iar județul a fost paralizat de urgia albă. Toate drumurile naționale și județene au fost închise.

Societatea de drumuri județene face tot posibilul să redea circulației rutiere sectoarele de drum închise. Se acționează pe DJ 392 Amzacea-Plopeni, DJ 395 Plopeni-Chirnogeni-DN 38, DJ 391 Negru Vodă-Mangalia, Mereni-Cobadin-Independenta, Negru Vodă-Cerchezu, DJ308 Topraisar – Lanurile, DJ 222F DN 22A – Gârliciu, DJ 223 Saraiu – Hanul Morilor – Dunărea, DJ 225 Saraiu – Pantelimon, DJ 226B Pantelimon – DN 2A, DJ 226 Corbu – Mihai Viteazu, DJ 226 A Nuntași -Râmnicu de Jos, DJ 222 Mihail Kogălniceanu – Grădina, DJ 225 Mihail Kogălniceanu –Târgușor.

La ora 11, Centrul infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române informa că în județul Constanța mai sunt închise trei drumuri naționale, respectiv DN 22A Hârșova – Cataloi, DN 22C Medgidia – Cernavodă și DN 3 Cobadin – Ostrov. La prima oră a dimineții, s-a redeschis circulația pe autostrada A2, București – Constanța. În perioada 25-27 noiembrie, în dispeceratul ISU Dobrogea s-au preluat peste două mii de apeluri la 112 privind efectele negative produse de furtună. La orele prânzului, 61 de localități erau în continuare fără energie electrică, iar 32 de locălități nu aveau apă. Situația este în dinamică, modificându-se de la oră la oră, întrucât pe teren sunt zeci de echipe ale furnizorilor de utilități, care lucrează pentru remedierea defecțiunilor. Din fericire, în urma fenomenelor meteo extreme nu au fost înregistrate victime. Totodată, cursurile școlare au fost suspendate, astăzi, în județele Constanța și Tulcea. Ca urmare a acestor decizii, copiii se bucură de cea mai scurtă săptămână din anul școlar, de doar două zile. Cursuri se vor ține doar marți și miercuri, 28 și 29 noiembrie, pentru că în perioada 30 noiembrie – 3 decembrie 2023, elevii și profesorii vor fi în minivacanța prilejuită de Sfântul Andrei și Ziua Națională.

Related Articles

Back to top button