Actualitate

O nouă ediție a conferinței internaționale „(Inter)cultural Dialogues” la Universitatea Ovidius din Constanța

Universitatea Ovidius din Constanța (UOC) a organizat, în perioada 24-25 noiembrie 2023, cea de-a treia ediție a conferinței internaționale „(Inter)cultural Dialogues”, activitate realizată în cadrul proiectului „Extinderea strategiei de internaționalizare și creșterea vizibilității Universității Ovidius din Constanța prin acțiuni de promovare în plan internațional ca universitate multiculturală comprehensivă” (ESPERO II).

Evenimentul s-a desfășurat în format hibrid și a reunit peste 80 de participanți, cadre didactice și studenți din centre universitare din țară și din străinătate.

„Devenită deja tradiție, conferința din acest an s-a bucurat de un interes crescut din partea participanților, care au prezentat lucrări cu teme diverse, dintre care amintim: mituri, legende locale și elemente de unicitate ale țărilor din care tinerii provin, diferite aspecte specifice referitoare la arhitectură sau gastronomie. Pe durata manifestării, am organizat o vizită în centrul istoric al Constanței și o excursie tematică în județul Tulcea, cu scopul de a-i încuraja pe participanți să descopere specificul culturii dobrogene”, a precizat prof. univ. dr. Cristina Duhnea, directorul proiectului.

Proiectul ESPERO II, cod CNFIS-FDI-2023-F-0538, are o valoare totală de 306.000 lei și este unul dintre cele șapte proiecte ale UOC, finanțate de Ministerul Educației prin Fondul de Dezvoltare Instituțională.

Related Articles

Back to top button