Actualitate

Schimbare de trupe la Mihail Kogălniceanu

Schimbare de trupe la baza militară de la Mihail Kogălniceanu! US Army își rotește militarii din celebra Divizie 10 Montană de vânători de munte, stationata la Mihail Kogalniceanu. Vanatorii de munte din Brigada 1 au fost trimisi in Romania in primavera, iar acum au fost inlocuiti de 500 de camarazi de-ai lor din Brigada a 3-a.

Prezenta vanatorilor de munte americani in Romania, spun experții militari, poate fi interpretată ca o adaptare a forțelor americane la relieful variat al României. Militarii Diviziei 10 Munte sunt antrenați să lupte în zone montane, dar la fel ca și trupele aeropurtate pot fi desfășurați și prin parașutare, dacă este cazul.

“Pe măsură ce lucrurile s-au schimbat și pe măsură ce lucrurile se adaptează, și misiunea noastră de aici se adaptează. Nu numai că am făcut o treabă excelentă, colaborând cu românii, ci și cu Bulgaria, cu Ungaria, cu Slovacia, cu toate națiunile din alianță. Împărtășim și luăm de la aliații noștri, la fel de mult cât le dăm”, a declarat lt. col. Andy Harris, ofițer operațiuni Divizia 10 Munte

În perioada următoare, soldaţii români şi americani vor desfăşura exerciţii de lupta complexe care se vor încheia la primăvară.

“Mâncarea este grozavă, ne-am distrat de minune vizitând siturile, munții sunt frumoși, coasta este la fel, și  cultura și oamenii. Eu sunt din sudul Statelor Unite, din Texas; noi suntem oameni foarte prietenoși în Texas și m-am simțit ca acasă aici”, a declarat col. Trevor Voelkel, comandant Brigada 1 

Echipa de luptă a Brigăzii a 3-a din Divizia 10 Munte este o unitate militara de infanterie cu sediul la Fort Johnson, statul Louisiana. De la activarea sa în 2004, brigada a fost desfasurata de patru ori în Afganistan în sprijinul Operațiunii Enduring Freedom.

Related Articles

Back to top button