Actualitate

Deghizat cu mască, ochelari și simulând o pareză – așa apela la mila trecătorilor un bărbat din Cuza Vodă

Deghizat cu mască, ochelari și simulând o pareză – așa apela la mila trecătorilor un bărbat de 56 de ani din Cuza Vodă. Și nu puțini au fost oamenii care s-au oprit și l-au ajutat cu bani, fără să bănuiască că au în față un bolnav închipuit. Polițiștii locali au avut o suspiciune, așa că l-au condus la sediu unde au constatat că bărbatul este perfect sănătos, apt de muncă și că practică de mult timp cerșetoria. Oamenii legii l-au sancționat și ne sfătuiesc pe toți să nu mai încurajăm acest fenomen, care ia amploare din generozitatea noastră.

Un alt personaj fals, deghizat în cerșetor, apela la mila constănțenilor. Omul și-a croit povestea simulând probleme de sănătate, și anume, pareză pe partea dreaptă a corpului, șchiopătând în acest sens pentru a impresiona trecătorii. Și nu puțini au fost oamenii care s-au lăsat impresionați,     ajutându-l cu bani pentru medicamente. Bărbatul în vârstă de 56 de ani se poziționase în zone strategice, aglomerate pe bdul Tomis intersecție cu str. Ștefan cel Mare, piața Tomis 3 și Casa de Cultură.

Dar polițiștii locali l-au dat de gol. Imediat cum a ajuns la secție, i-au cerut să-și dea jos masca de protecție, șapca și ochelarii, obiecte folosite pentru a induce vârsta înaintată, moment în care au constatat că în locul persoanei cu dizabilități, se află un bărbat în vârstă de 56 de ani, apt de muncă, cunoscut, depistat și sancționat de către polițiștii locali, în repetate rânduri.

Și de fapt aici este problema, spun polițiștii locali. Noi suntem cei care încurajăm cerșetoria, un fenomen care ia amploare la Constanța. Oamenii legii ne transmit să nu mai oferim bani persoanelor care apelează la mila noastră, căci nu facem altceva decât să menținem vii aceste activități și să finanțăm persoane care joacă un rol foarte bine învățat și interpretat cu mult talent pentru a ne face să băgăm mâna în buzunar cu sentimentul că am făcut un gest nobil. Falsul cerșetor a fost sancționat contravențional și îndrumat să se deplaseze spre localitatea de domiciliu în Cuza Vodă. De la începutul anului și până în prezent au fost aplicate în total 2664 de sancțiuni pentru cerșetorie și alte fapte similare, iar pentru a stopa fenomenul în municipiu, trebuie să acționăm împreună, transmit autoritățile. Ne putem alătura campaniei municipalității ”SPUNE STOP CERȘETORIEI!” și să semnalăm în continuare orice fapte care contravin legislației în vigoare la numerele de telefon 0241.484.205 și 0341/922 sau la adresa de mail politia.locala@primaria-constanta.ro.

Related Articles

Back to top button