Actualitate

Nereguli pe bandă rulantă în supermarketurile sin Constanța a doi mari retaileri! Ce au găsit comisarii CJPC

Atenție din ce supermarketuri vă faceți cumpărăturile. Două mari lanțuri de magazine au fost amendate de comisarii de la Protecția Consumatorilor Constanța, după ce au descoperit multă mizerie, produse expirate și practici înșelătoare. În total 13 magazine aparținând celor doi mari retaileri au fost controlate, iar sancțiunile au curs pe bandă rulantă. 18 amenzi contravenționale în valoare de 90.000 lei au aplicat inspectorii, 9 avertismente și au oprit definitiv de la comercializare a produselor alimentare neconforme.

Nu mare a fost surpriza comisarilor de la Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Constanța să descopere nereguli peste nereguli la controalele desfășurate în 13 magazine aparținând unor lanțuri de retaileri cunoscuți și de unde românii își fac des cumpărăturile. În urma neregulilor constatate, inspectorii au aplicat 18 amenzi contravenționale în valoare de 90.000 lei, 9 avertismente și au oprit definitiv de la comercializare produse alimentare neconforme.

Iar dacă vorbim despre nereguli, dintre acestea amintim folosirea unor vitrine frigorifice neigienizate, cu depuneri de mizerie și lichid sangvinolent, utilizarea unor cuptoare neigienizate, fiind refolosită hârtia de copt în zona de prestare a serviciilor de brutărie/patiserie, folosirea unor tăvi neigienizate pentru realizarea produselor de patiserie, neafișarea informațiilor privind valorile nutriționale ale produselor de brutărie /patiserie, neconcordanțe între greutatea declarată pe ambalajul unor produse și cea constatată în urma cântăririi acestora, comercializarea unor conserve metalice cu ambalaj turtit, deteriorat, nerespectarea așezării la raft a produselor pe bază de lapte și grăsimi vegetale conform Legii 307/2022, comercializarea unor fructe si legume depreciate calitativ, comercializarea unor produse cu data limită de consum depășită, nerespectarea regimului de temperatură pentru păstrarea preparate culinare calde, comportament incorect prin etichetare incorectă a prețurilor, din punctul de vedere al codului de culori adoptat pentru unele produse, în contextul în care nu se realiza în cadrul unității informarea consumatorilor privind semnificația codului de culori și lipsa informării consumatorilor cu privire la conținutul de Imazalil în fructele comercializate.

Și cum sărbătorile bat la ușă, trebuie să aveți mare grijă din ce magazine și supermarketuri vă faceți cumpărăturile, pentru a evita să ajungeți pe patul de spital.

Related Articles

Back to top button