Politica

Președintele CJ Constanța, Mihai Lupu, mesaj de Ziua Națională a României

An de an, recunoaștem și celebrăm momentele definitorii din istoria noastră ce au influențat demnitatea și progresul României.

Evenimente precum Mica Unire din 1859, revenirea Dobrogei la țara mamă în 1878 sau Marea Unire de la Alba Iulia din 1918 au fost pietre de temelie în parcursul nostru național, modelând România așa cum o cunoaștem astăzi. În astfel de momente, am fost crescuți și învățați să ne bucurăm, să sărbătorim și să le aducem omagii celor care s-au sacrificat în lupte și au depășit, cu o voință de neclintit, obstacolele aflate în calea libertății și suveranității naționale.

România este astăzi datorită lor. Despre România și forma inedită pe care granițele sale o conturează, învață copiii noștri la școală. Despre România bogată și frumoasă ne vorbesc străinii în documentare și cărți. Întrebarea e ce facem noi pentru România?! Cum ne implicăm fiecare în construirea și promovarea acestei țări minunate?!

Avem datoria de a încerca măcar, să pășim pe urmele adânci ale strămoșilor noștri, să le urmăm exemplul și să ne gândim cum putem să #construim, #împreună, un #viitor mai bun.

În final, lecția de istorie o cunoaștem cu toții, iar trecutul îl sărbătorim an de an. Ceea ce nu trebuie să uităm este că prezentul ne aparține, iar viitorul acestei țări stă în #unitatea și #solidaritatea noastră.

 

La mulți ani, #România!

La mulți ani, #români!

La mulți ani, #dobrogeni!

 

 

Related Articles

Back to top button