Actualitate

Senatorul Felix Stroe, mesaj de 1 Decembrie

Președintele PSD Constanța, Felix Stroe, transmite un mesaj de Ziua Națională a României.
„Mulți își fac bilanțul anului care se încheie în ultima zi, pe 31 decembrie. Personal, prefer să o fac de mulți ani astăzi, în prima zi calendaristică a iernii.
Poate și pentru că e o zi de mare semnificație, în care ne reamintim că ceea ce facem, ceea ce realizăm noi azi, în vremuri de relativă pace (până de curând…) este puțin, în comparație cu ce au realizat înaintașii și eroii noștri. Și ceea ce putem face azi, într-o țară liberă și independentă, li se datorează, în cea mai mare măsură!
Sigur, unii poate regretă că Ziua Națională a României nu se mai sărbătorește într-o zi toridă de vară. Dar azi, „la rece”, putem și mai bine să ne gândim la faptele de patriotism care s-au petrecut ATUNCI, pe 1 decembrie 1918.
Pentru că de atunci, din acea zi, ziua istoricei decizii a Marii Adunări Naţionale de la Alba Iulia, care a proclamat unirea Transilvaniei, Banatului, Crişanei şi Maramureşului cu România, se poate vorbi despre România Întregită.
Marea Unire este, în primul rând, produsul voturilor structurilor reprezentative şi democratice de la Chişinău, Cernăuţi şi Alba Iulia, prin care s-a decis unirea Basarabiei, Bucovinei şi Transilvaniei şi Banatului, cu România. Și de aceea, prețuiesc importanța și responsabilitatea Legislativului din care am onoarea să fac parte azi și în care îmi desfășor în prezent activitatea – Parlamentul României.
În ceea ce privește Armata Română – de care mă simt în egală măsură legat, profesional și sufletește – nu a făcut decât să asigure cadrul firesc de manifestare a voinţei liber exprimate a românilor din provinciile istorice şi să împiedice actele de dezordine și vandalism. Un rol pe care îl continuă azi, la alte dimensiuni, la granițele țării.
Nu e moment mai bun decât azi, să ne simțim mândri că suntem români și să urăm țării noastre, România, mulți ani de pace și prosperitate! Idealuri mereu de actualitate, la care trebuie să contribuim cu toții, pe măsura pregătirii și priceperii noastre.
La mulți ani, români! La mulți ani, ROMÂNIA!”, a scris pe pagina de socializare Felix Stroe, președinte PSD Constanța

Related Articles

Back to top button