Actualitate

Activitățile preventive și acțiunile polițiștilor constănțeni

La data de 29 noiembrie a.c., polițiști din cadrul Poliției Municipiului Constanța – Secția 1 Poliție au identificat un bărbat, de 39 de ani, pe numele căruia instanța de judecată a emis mandat de executare a pedepsei de 2 ani și 6 luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de lovirea sau alte violențe.

Bărbatul a fost condus și încarcerat în Penitenciarul Poarta Albă.

La data de 29 noiembrie a.c., polițiști din cadrul Serviciului Investigații Criminale au identificat un bărbat, de 44 de ani, pe numele căruia instanța de judecată a emis mandat de executare a pedepsei de 2 ani și 1 lună de închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de furt.

Bărbatul a fost condus și încarcerat în Penitenciarul Poarta Albă.

La data de 30 noiembrie, în jurul orei 02.40, polițiști din cadrul Secției 2 Poliție Rurală Mihail Kogălniceanu – Postul de Poliție Mihail Kogălniceanu  au identificat un bărbat, de 56 de ani, care a condus un autoturism, pe D.N. 2A, fiind sub influența băuturilor alcoolice. Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, a fost condus la spital, pentru prelevarea de probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

La data de 30 noiembrie a.c., în jurul orei 00.10, polițiști din cadrul Secției 2 Poliție Rurală Mihail Kogălniceanu – Postul de Poliție Mihail Kogălniceanu  au identificat un bărbat, de 22 de ani, care a condus un autoturism, pe D.N. 2A. În urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.

Aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.

La data de 30 noiembrie a.c., în jurul orei 03.10, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Constanța – Secția 2 Poliție  au identificat un bărbat, de 19 ani, care a condus un autoturism, pe bulevardul Aurel Vlaicu, fiind sub influența băuturilor alcoolice. Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, a fost condus la spital, pentru prelevarea de probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că bărbatul are suspendată exercitarea dreptului de a conduce vehicule pe drumurile publice, pentru perioada în curs.

La data de 30 noiembrie a.c., în jurul orei 00.30, polițiști din cadrul Poliției Orașului Cernavodă au identificat un bărbat, de 37 de ani, care a condus un autoturism, pe strada Medgidiei, fiind sub influența băuturilor alcoolice. Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, a fost condus la spital, pentru prelevarea de probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

La data de 30 noiembrie a.c., în jurul orei 00.10, polițiști din cadrul Secției 5 Poliție Rurală Cogealac  au identificat un bărbat, de 24 de ani, care a condus un autoturism, pe D.J. 226, în comuna Corbu, având suspendată exercitarea dreptului de a conduce vehicule pe drumurile publice, pentru perioada în curs.

La data de 29 noiembrie a.c., în jurul orei 20.20, polițiști din cadrul Poliției Municipiului  Medgidia – Biroul Rutier au fost sesizați cu privire la faptul că pe strada Independenței s-a produs un accident rutier (tamponare). Polițiștii deplasați la fața locului au constatat că un bărbat, de 45 de ani, ar fi condus un autoturism și ar fi lovit un vehicul parcat. Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,77 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, a fost condus la spital, pentru prelevarea de probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

În toate cauzele a fost întocmit dosar de cercetare penală.

La data de 29 noiembrie a.c., polițiști din cadrul Poliției Municipiului Constanța – Secțiile 4 și 5 Poliție au desfășurat o acțiune pentru prevenirea și combaterea faptelor comise cu violență și a traficului și consumului de droguri sau alte substanțe interzise. În urma activităților desfășurate, au fost aplicate 5 sancțiuni contravenționale, dintre care 4 la Legea 61/1991 și 1 la O.U.G 195/2002, în valoare totală de aproximativ 3.000 de lei.

La data de 29 noiembrie a.c., polițiști din cadrul Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității, împreună cu specialiști din cadrul Agenției Naționale Antidrog – Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Constanța, au desfășurat o acțiune de prevenire a consumului de droguri și a agresiunilor sexuale, la Liceul Tehnologic Virgil Madgearu Constanța.

Related Articles

Back to top button