Actualitate

Căutări reluate pentru marinarul georgian, dat dispărut pe mare

Este alertă pe mare! Un marinar de origine georgiană este căutat de ore bune, după ce echipajul navei la bordul căreia se afla a transmis ieri o alertă către Serviciul MRCC din cadrul Autorităţii Navale Române. Operațiunea de căutare a fost întreruptă la lăsarea întunericului și reluată în această dimineață.

Nava, sub pavilion Vanuatu, se află la 60 de mile marine de Olimp şi a reuşit să contacteze şi nava GSP CENTAURUS, aflată în apropierea sa pentru a anunţa despre incidentul de om la apă. Inspectorii MRCC din cadrul Autorității Navale Române au coordonat nava pentru a începe imediat căutarea marinarului dispărut. După mai bine de o oră şi jumătate de căutări, marinarul nu a fost însă găsitDin cauza lăsării întunericului operaţiunea a fost suspendată, dar o navă de intervenţie din cadrul ARSVOM a reluat astăzi căutările, în zona unde s-a petrecut incidentul.

”Sub coordonarea inspectorilor MRCC din cadrul Autorității Navale Române nava de intervenție Brizo ce aparține ARSVOM a reluat în această dimineață căutările marinarului de origine georgiană dispărut ieri de la bordul navei pe care se afla”, a declarat Irina Pușcașu, purtător de cuvânt Autoritatea Navală Română.

Din primele informaţii se pare că bărbatul are în jur de 23 de ani şi ocupă funcţia de timonier.

Related Articles

Back to top button