Educație/Cultura

Duminică, 7 ianuarie, sunteți așteptați la teatrul pentru copii, la spectacolul ”Albă ca zăpada”

Anul 2024 se anunță plin de surprize și premiere, la Teatrul pentru Copii și Tineret „Căluțul de Mare” din Constanța. Primul spectacol al începutului de an este “Albă ca zăpada”, povestea fascinată a copilăriei fiecăruia dintre noi. Spectacolul, recomandat copiilor peste patru ani, este o adaptare modernă, ușor parodică, după povestea cu același nume de Frații Grimm. Așadar, duminică, 7 ianuarie, de la ora 10.30, copii sunt așteptați la teatru, iar biletele pot fi achiziționate începând de astăzi.

Prima duminică din noul an, aduce pe scena Teatrului pentru Copii și Tineret „Căluțul de Mare” din Constanța una dintre cele mai cunoscute povești pentru copii, „Albă ca Zăpada și cei șapte pitici” a fraților Grimm. Astfel, pe 7 ianuarie, de la ora 10.30, micuții au ocazia să vadă spectacolul ce îmbină mai multe tehnici de animație: păpuși mari, păpuși compuse, păpuși alături de actori la vedere, iar punerea în scenă urmărește firul narativ al poveștii clasice într-o cheie umoristică, prietenoasă cu publicul de toate vârstele. Micuții vor înțelege că fiecare om este frumos în felul lui și că este indicat să nu aibă încredere în străini sau persoane pe care nu le cunosc.

Din distribuție o regăsim pe Alina Manțu, ce o interpretează pe frumoasa și harnica Albă ca Zăpada, iar alături de ea, pe Rovena Paraschivoi, Daniel Minciună, Tiberiu Roșu, Grațian Prisăcariu, Ion Ciolan, Clara Ghiuvelechian, Daniela Vlad și Andrei Stroescu. Spectacolul Albă ca Zăpada este o combinație magică între oameni și păpuși, într-un decor feeric și inspirat, realizat de Daniela Drăgulescu, pe muzică antrenantă, compusă de Liviu Prossi și în stilul regizoral, deja cunoscut, filmic și cu mult umor al regizorului Bogdan Drăgulescu. Frumoasa prințesă, „cu pielea imaculată ca prima zăpadă, cu buze roșii ca sângele și cu părul negru precum abanosul”  reușește, în final, să se elibereze de răutatea mamei vitrege și să trăiască fericită alături de prințul salvator. Biletele pentru spectacolul de duminică, 7 ianuarie, pot fi achiziționate începând de astăzi, de la casa de bilete a teatrului din strada Aristide Karatzali Nr.16.

Related Articles

Back to top button