Actualitate

Recuperare medicală de succes după accident vascular cerebral (AVC), la Spitalul Sfântul Sava 

După  un accident vascular cerebral (AVC), pacienții rămân cu sechele grave, precum paralizii ale membrelor, nu mai pot vorbi, nu pot înghiți, nu-și mai pot controla ochii etc.

În timpul unui accident vascular cerebral, din cauza inundării cu sânge a unei porțiuni a creierului, o parte din celulele nervoase sunt distruse pentru că nu mai sunt alimentate cu oxigen.

Atunci când mor celulele nervoase care „știau” ce comenzi să dea organismului, creierul trebuie să reînvețe  anumite comenzi. Altfel spus, pacientul trebuie să învețe de la zero mersul, vorbitul, privitul, glutiția etc.Deși pare imposibil, după accidente vasculare cerebrale pacienții se pot reface dacă urmează un program de specialitate de recuperare medicală post-AVC.În procesul de recuperare dupa accident vascular sunt implicati multi specialisti. Foarte multi oameni fac confuzie Între fizioterapie sau kinetoterapie si recuperare medicală. Recuperarea medicală poate conține planuri de tratament ce includ kinetoterapie, fizioterapie, masaj terapeutic și multe alte tratamente ce nu țin numai de aparatul locomotor.Echipa de specialiști de la Spitalul Sfântul Sava – medici, asistenți medicali, kinetoterapeuți, fizioterapeuți și maseuri cu experiență – este pregătită și certificată în elaborarea unor planuri eficiente de tratament.

content-image

Dacă recuperarea începe cât mai curând după AVC, cresc și șansele ca pacientul să se poată mobiliza singur, treptat. După modelul marilor clinici din străinătate, la Spitalul de Recuperare Medicală Sfântul Sava începem recuperarea medicală a pacienților la câteva zile după externarea lor din secțiile de neurochirurgie.

Am achiziționat echipamente de recuperare medicală inovative, care nu se regăsesc în alte spitale românești. Acestea sunt aduse la patul bolnavului, chiar din secția ATI, astfel putând începe  recuperarea medicală în mod pasiv, foarte repede după intervenția chirurgicală cerebrală, deoarece această tehnică nu presupune niciun fel de efort din partea pacientului. Acesta stă la pat, iar echipamentele, prin impulsuri electrice, lucrează pentru el”, explică Alina Ion, managerul și fondatoarea Spitalului de Recuperare Sfântul Sava, din Pantelimon, Ilfov.

Echipamentele medicale de ultimă generație, menționate de managerul Alina Ion, stimulează creierul pacientului imobilizat la pat să dea comenzi membrelor care au fost afectate în urma AVC. Astfel, pacientul începe recuperarea chiar înainte de a conștientiza ce mișcări trebuie să facă, pentru a reînvăța creierul să dea comenzi funcționale.

Când pacientul este apt pentru a începe exercițiile în sala de kinetoterapie și fizioterapie, recuperarea medicală este intensificată prin masaj terapeutic, exerciții fizice, logopedie, psihologie, terapii specifice de recuperare medicală, a căror intensitate și frecvență este stabilită de specialiști.

content-image

Datorită echipamentelor și experienței celei mai mari echipe de terapeuți din România, Spitalul Sfântul Sava înregistrează cele mai bune rezultate dovedite în recuperare medicală: peste 5000 de pacienți recuperați medical cu succes, în numai 5 ani de activitate.

Date de contact ale Spitalului Sfântul Sava:

0724.021.090 | 0724.338.881

contact@spitalulsfantulsava.ro

https://spitalulsfantulsava.ro/

https://spitalulsfantulsava.ro/recuperare-medicala/

https://spitalulsfantulsava.ro/ingrijiri-paliative/

https://spitalulsfantulsava.ro/kinetoterapie/

 

Sursa: Spitalul de Recuperare Medicală Sfântul Sava

 

Related Articles

Back to top button