Actualitate

Doi tineri din Ovidiu, căutați în apele lacului Siutghiol! Barca în care se aflau la pescuit, adusă la mal de scafandrii

Operațiune de căutare pe lacul Siutghiol, acolo unde se presupune că ar fi dispărut două persoane, aflate într-o barcă, la pescuit. Alarma la 112 s-a dat noaptea trecută, iar pompierii și scafandrii au periat zona ore bune, însă au întrerup căutările din cauza condițiilor hidrometeorologice, dar le-au reluat în această dimineață. Barca în care s-ar fi aflat cei doi pescari dispăruți a fost adusă la mal de scafandri de la ISU Dobrogea. Fotografiile celor doi tineri din Ovidiu au fost postate pe site-ul Poliției Române la secțiunea Dispăruți.

Cei doi bărbați din Ovidiu, în vârstă de 22 și respectiv 31 de ani, ar fi ieșit cu barca la pescuit, duminică, pe lacul Siutghiol și nu au mai revenit. Când au văzut că nu mai răspund la telefon și că s-a lăsat întunericul, rudele au sunat la 112 și au anunțat evenimentul. Imediat, pe lac s-a dat alarma. Pompierii de la ISU Dobrogea, dar și scafandrii au ajuns la locul indicat și au început căutările. Salvatorii i-au căutat pe cei doi până la ora 2.00 însă, din cauza condițiilor hidrometeorologice, acestea au fost sistate. Echipele de salvare au revenit pe lac în această dimineață.

”La ora 8 au fost reluate căutările celor două persoane de sex masculin dispărute încă de seara trecută în lacul Siutghiol. Intervenim pentru căutarea acestora cu trei scafandri și o ambarcațiune, o autospecială de stingere și un echipaj de prim ajutor. +  încă de seara trecută a fost găsită în zona indicată barca celor doi și de asemenea au fost găsite mai multe plase pescărești”, a declarat Anamaria Stoica, purtător de cuvânt ISU Dobrogea. 

Misiunea de căutare este în dinamică și nu este deloc ușoră, spun scafandrii care se confruntă cu problema plaselor nemarcate și care le pune și lor viața în pericol.

”Urmează să eliminăm toate plasele pe care le-am găsit și aseară acolo. Noi am eliminat deja o plasă dar am sesizat că sunt mai multe plase care nu sunt marcate. A fost pusă în pericol siguranța scafandrilor din cauza plaselor care se aflau acolo. Am localizat pe fundul apei ambarcațiunea. Aseară am reușit cât de cât să verificăm să vedem dacă se află posibil cele două persoane sub ambarcațiune, s-a verificat, nu s-a găsit nimic. Mergem să eliminăm plasele din toată zona respectivă pentru siguranța scafandrilor, după care să începem căutările. Nu adâncimea este o problemă, vizibilitate redusă și temperatura scăzută și condițiile hidrometeorologice, cel puțin aseară vântul bătea foarte puternic”, a declarat col. Marian Ciulei, șef Centru de Antrenament al Scafandrilor de Intervenție. 

Astăzi, barca în care s-ar fi aflat cei doi tineri dați dispăruți a fost adusă la mal de pompieri. Între timp, cei doi au fost dați oficial dispăruți. Pe site-ul Poliției Române au fost postate fotografiile acestora, la categoria Persoane Dispărute.

Related Articles

Back to top button