Actualitate

Căutările celor doi pescari, dispăruți pe Siutghiol, au fost reluate

Cum vremea s-a îmbunătățit la malul mării, scafandrii și militarii de la ISU Dobrogea au reluat căutările celor doi tineri care, în urmă cu patru zile, au ieşit cu barca la pescuit pe Lacul Siurtghiol, în plin cod galben de vreme rea, şi nu au mai revenit la mal. Scafandrii au găsit doar ambarcațiunea în care se aflau și mai multe plase de pescuit. Pescarii sunt căutați cu două ambarcațiuni cu sonare performante, iar în sprijinul lor a venit și un fost pompier. Încă de la dispariție, Poliția Română a publicat fotografiile celor doi la secțiunea Persoane Dispărute.

Vântul s-a mai domolit pe litoral, iar apele lacului Siutghiol sunt mai liniștite, așa că scafandrii și pompierii de la ISU Dobrogea au reluat astăzi căutările celor doi tineri pescari, dispăruți în urmă cu patru zile, pe lac, între localitățile Ovidiu și Palazu Mare. De data aceasta, misiunea salvatorilor pare să fie mai ușoară, după ce au reușit să curețe zona unde au și găsit barca celor doi tineri de multele plase nesemnalizate și care au pus în pericol chiar viața salvatorilor. Căutările sunt efectuate cu ambarcațiuni cu sonare performante.

”Am profitat de ocazie că astăzi conditiile hidrometeorologice sunt mai buen decât ieri și alaltăieri și încercăm pe cât posibil să facem tot ce este necesar pentru a putea găsi cele două presupuse persoane aflate în mediul submersibil. +  vom face căutare în zona în care am găsit barca răsturnată, vom face căutare și cu sonarul în zona respectivă și vedem în dinamică ce urmează să mai facem. Condițiile cum sunt? Condițiile, temperatura scăzută, sperăm să nu mai găsim plase în zona respectivă în momentul în care vom face căutări în submersibil, ceea ce ne-ar pune în dificultate, vizibilitatea este 0”, a declarat col. Marian Ciulei, șef Centru de Antrenament al Scafandrilor de Intervenție. 

În sprijinul salvatorilor a venit și un fost pompier, cu un sonar performant, din cadrul unui club de căutări pe mare.

”Avem bărcile noastre și sărim în ajutorul colegilor care au diverse probleme cu bărcile care rămân pe mare sau pe Dunăre și de data aceasta ne-am oferit ajutorul colegilor de la ISU cu sonarul să căutăm cele două victime înecate.  +  nu este dificil ținând cont că în trecut am mai găsit două victime în acest lac, inclusiv când a căzut elicopterul, trebuie multă atenție și un sonar de performanță”, a declarat Dan Bălan, membru club de căutări pe mare 

Cei doi bărbați dispăruți sunt din Ovidiu și au 21, respectiv 30 de ani, iar dispariția lor a fost anunțată prin apel la 112, duminică noapte. Pentru ai găsi pe pescari s-au mobilizat rapid mai multe echipaje de scafandri și militarii de la ISU Constanța. Aceștia au scanat lacul până aproape de două noaptea și au reluat căutările luni dimineață. Din păcate, fără succes. Scafandrii au găsit doar ambarcațiunea cu care au plecat bărbații pe lac și mai multe plase de pescuit. Misiunea de căutare a fost întreruptă marți și miercuri din cauza vântului puternic, fiind reluată astăzi. Poliția Română a publicat imediat fotografiile celor doi alături de datele lor de identificare la secțiunea Persoane Dispărute.

Related Articles

Back to top button