Social/Economic

Două case cuprinse de flăcări, în cartierul Palazu Mare din Constanța

Incendiu violent în cartierul constănțean Palazu Mare. Două case au ars, iar trei oameni au avut nevoie de îngrijiri medicale. Pompierii au intervenit la fața locului cu mai multe autospeciale, dar și autoscara, 3 echipaje SMURD și ambulanțe SAJ. Acoperișul primei case a ars în totalitate, iar celălalt pe aproximativ 50 m2. Pompierii spun că cel mai probabil incendiul a izbucnit din cauza unui horn necurățat corespunzător.

Incendiul a izbucnit puțin după lăsarea întunericului. Acoperișul primei locuințe a fost repede cuprins de flăcăr, iar focul s-a extins și la a doua casă lipită de prima. Oamenii au ieșit în stradă panicați si cu ce aveau pe ei, au început să strige după ajutor. O femeie a făcut atac de panică în momentul în care a văzut vâlvătaia.

Am auzit țipând și când am ieșit, noi suntem vecini față în față, vecinul alături bătea în ușă aici și suna la pompieri +  noroc că vecinu a oprit gazelle și au venit pompierii și își fac treaba. Și a doua casă care a luat foc…de la vecinu, de la ondulina aia, de la guma aia…”, a declarat unul dintre vecini.

”Am văzut fum de la casa vecină ieșind prin acoperiș și după în spate la casa mea unde am geamul la camera la copil. Focul meu nu mai ardea de două ore. Erați multe persoane în casă? Eu și cu băiatu? V-ați speriat? Da. E afectată tare casa? Eu stau cu chirie aici”, a declarat un locatar din casa afectată de foc. 

”Nu mai stă nimeni aici, că bătrânii au murit și stă un băiat. Cum a luat casa foc? Nu se știe. Nu stie nimeni de la ce a luat foc. Casa nu era locuită, mai venea băiatul să dea mâncare la câine, în fiecare zi venea”, a declarat un alt vecin. 

Vecinii au sunat la 112, iar la fața locului au fost trimise mai multe autospeciale de stingere, o autoscară dar și mai multe echipaje medicale.

”La fața locului, am intervenit cu cinci autospeciale de stingere, o autoscară, o autoplatformă, o descarcerare, trei echipaje SMURD și un echipaj SAJ. Sosiți la fața locului, colegii au constatat faptul că incendiul se manifesta la acoperișul unei case, flăcările arzând destul de violent și s-au extins și la cea de-a doua casă +  Trei persoane au avut nevoie de ajutor medical la fața locului, fiind asistate și evaluate de colegii de la SMURD și cei de la SAJ, ulterior toate trei persoanele refuzând transportul la spital”, a declarat plt. Anamaria Stoica, purtător de cuvânt ISU Dobrogea. 

Din păcate, în ciuda eforturilor depuse de pompieri, acoperișul uneia dintre case s-a făcut scrum. Nu a scăpat nici acoperișul celei de-a doua locuințe. Acesta a fost afectat in proportie de 50%. Pompierii spun că cel mai probabil incendiul a izbucnit din cauza unui horn necurățat corespunzător.

Related Articles

Back to top button