Administratie

Primăria Techirghiol a primit aprobarea documentației pentru proiectul de consolidare seismică și îmbunătățirea energetică a Centrului Social de Zi

Primarul orașului Techirghiol, Iulian Soceanu, le-a transmis locuitorilor că a fost aprobata documentatia privind indicatorii tehnico economici, faza DALI, pentru proiectul „CONSOLIDAREA SEISMICA SI IMBUNATATIREA EFICIENTEI ENERGETICE A CLADIRII PUBLICE “CENTRU SOCIAL DE ZI””.
Mai exact este vorba despre cladirea cunoscuta drept scoala veche situata pe Strada Vasile Lupu.
Proiectul, cu o valoare totala de 4,6 milioane de lei, a fost aprobat de catre Consiliul Local si au fost intocmite documentatiile necesare pentru a fi depus pentru obtinerea finantarii de la Uniunea Europeana in cadrul exercitiului financiar 2023 – 2027.
Acest centru se va adresa tuturor persoanelor din categoriile vulnerabile. Aici vor beneficia de servicii de asistenta sociala fara cazare.
Prin implementarea proiectului se va urmari: prevenirea instituționalizarii, excluziunii, izolarii si marginalizarii sociale, imbunatatirea conditiilor de viata, facilitarea mentinerii in societate si promovarea egalitatii de sanse si a nediscriminarii prin asigurarea accesului persoanelor cu dizabilitati la toate serviciile create.
In continuare doresc sa va prezint si celelalte proiecte sociale derulate de Primaria Techirghiol prin Directia de Asistenta Sociala:
1. Acordarea de tichete sociale de Paste si Craciun persoanelor defavorizate din Techirghiol;
2. Acordarea trusoului pentru nou nascuti;
3. Acordarea unui sprijin financiar pentru tinerii casatoriti;
4. Derularea proiectului „O sansa le educatie, o sansa la o viata mai buna”, prin care se acorda o masa calda la Parohia Sfantul Ilie copiilor care provind din familii defavorizate, cu conditia de a merge la scoala;
5. Acordarea de sprijin financiar copiiilor cu probleme speciale;
Doresc pe aceasta cale sa multumesc pentru implicare si sutinerea tuturor acestor proiecte Consiliului Local Techirghiol si colegilor din cadrul Directiei de Asistenta Sociala, a transmis primarul localității, domnul Iulian Soceanu.

Related Articles

Back to top button