Actualitate

Continuă protestele! Transportatorii au blocat din nou porțile de acces în Port

Încă o noapte de proteste pe străzile din oraș, dar și în Portul Constanța! Protestatarii au blocat seara trecută din nou una din porțile de acces. Pentru câteva zeci de minute, Poarta 10 Bis a fost închisă și niciun tir încărcat cu marfă nu a mai intrat sau ieșit pe acolo.

Aproape 100 de autoturisme și cap tractoare au pornit în marș de pe varianta ocolitoare a orasului Constanța, au traversat sudul municipiului, iar apoi pe DN 39 și A4, s-au îndreptat către Portul Constanța. Pe tot parcursul traseului au fost însoțiți de poliție și jandarmi astfel că nu au mai existat alte blocaje în trafic.

”Pe langa problemele ridicate de colegii de la București, precum RCA-ul foarte ridicat, noi transportatorii din port avem și o problema cu tot ce înseamnă infrastructura inexistenta din port. Plus plătim și licența în zona libera de 4200 de lei și o taxa la întrarea în port. Mai nou terminalul de containere baga o taxa de 10 euro la fiecare intrare”, a transmis unul dintre protestatari.

”Vrem ca cei de la București sa înțeleagă situația noastră. Suntem alături de cei din tara. Sa nu mai stam sa batem campii, avem familii avem copii. RCA ul și situația din port. Astea sunt problemele noastre ale transportatorilor”, a transmis un alt protestatar.

În cele din urmă protestatarii s-au întors de unde au pornit. Au anunțat ca și astăzi vor ieși din nou în stradă. Ar fi a zecea zi de proteste, iar situația nu pare să se rezolve prea curând.

Related Articles

Back to top button