Actualitate

Ambulanță lovită în misiune

Trei paramedici și un voluntar SMURD au fost răniți și au ajuns la spital după ce autospeciala în care se aflau a fost lovită puternic de un alt autoturism și proiectată în gardul unei biserici. Autospeciala se afla în misiune, iar impactul a avut loc într-o intersecție situată în centrul orașului, la doar câțiva metri distantă de spitalul județean.

Accidentul violent a avut loc la intersecția bulevardului Tomis, cu strada Nicolae Iorga, în zona Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța. Echipajul SMURD se afla în misiune, deplasându-se la un caz și avea semnalele acustice și luminoase pornite ceea ce înseamnă că avea prioritate indiferent de culoarea semaforului. Se pare însă că șoferul unui autoturism a uitat regulile de circulație și a lovit în plin autospeciala. În urma impactului aceasta a fost pur si simplu aruncată în gardul bisericii din zonă. Trei cadre medicale și un voluntar au suferit multiple politraumatisme și au fost transportați la spital.

”La fața locului ne-am deplasat cu o autospecială de stingere și două echipaje de prim ajutor. Sosiți la fața locului, colegii au găsit cinci victime, toate cele cinci fiind evaluate medical la fața locului. În urma evenimentului, șoferul din autoturism era conștient, fără mărci traumatice și a refuzat transportul la spital. Totodată, tot echipajul SMURD format din trei paramedici și o voluntară în vârstă de 18 ani au fost transportați la spital pentru investigații medicale amănunțite, prezentând politraumatisme”, a declarat Anamaria Stoica, purtător de cuvât ISU Dobrogea 

Din fericire, starea lor este stabilă, iar viața nu le este pusă în pericol. Cercetările au fost preluate de către polițiștii de la serviciul rutier care au deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, iar șoferul vinovat a rămas si fără permis.

Related Articles

Back to top button