Actualitate

La sfârșitul lunii decembrie a fost înființat un laborator de informatică și robotică în cadrul Școlii Gimnaziale Fântânele

La sfârșitul lunii decembrie a fost înființat un laborator de informatică și robotică în cadrul Școlii Gimnaziale Fântânele cu sprijinul grupului de firme CEZ. ,,Am discutat cu reprezentantul platformei Code Kids pentru înscrierea clubului STEM Fântânele ca membru în acest grup și până la sfârșitul lunii ianuarie să înceapă activitatea. Mulțumesc pe aceasta cale reprezentanților grupului Cez România,pentru susținerea activitatilor scolare și culturale în comuna noastră! Le doresc mult succes copiilor care vor activa în cadrul clubului de robotica Stem Fântânele!” a anunțat, la începutul anului, Ion Adrian Roșu, primarul comunei Fântânele.
Luni, pe 29 ianuarie, a avut loc inaugurarea noului laborator de informatică în care, în fiecare weekend, elevii de gimnaziu vor învăța să scrie linii de cod și să construiască circuite și roboți, sub îndrumarea colegilor lor mai mari din cadrul echipei de robotică a Liceului Teoretic Internațional de Informatică.
Pentru a le stârni interesul copiilor din Fântânele, elevii constănțeni au adus cu ei câțiva dintre roboții pe care ei singuri i-au creat și i-au adaptat pentru a îndeplini diverse sarcini care să vină în sprijinul oamenilor. Demonstrațiile abilităților roboților, de la captarea resurselor regenerabile pentru producerea de energie electrică, până la reproducerea unor gesturi umane ori crearea de divertisment prin lupte între „mașinării” robotizate autonome, i-au încântat pe elevii de la Fântânele.
Chiar dacă proiectul se adresează cu precădere elevilor de gimnaziu, peste 190 de copii din Fântânele vor avea acces la acest portal care să le suscite interesul pentru pasiuni care se pot transforma în viitoare profesii.
Parteneriatul cu firma cehă care deține un parc de generarea a energiei eoliene la marginea localității Fântânele nu este unicul proiect pe care primarul Ion Adrian Roșu îl are în plan. Șeful administrației publice locale se preocupă de sistemul educațional din comună și încearcă să ofere copiilor din Fântânele cele mai bune și modern condiții.
,,În curând, sălile de clasă vor fi dotate cu echipamente informatice noi achiziționate cu finanțare din Programul Național de Redresare și Reziliență. Practic nu vom avea săli de clasă fără o tablă inteligentă sau o imprimantă multifuncțională,” a punctat primarul Ion Adrian Roșu

Related Articles

Back to top button