Educație/Cultura

”O scânteie de credință”, expoziția tânărului artist Robert Niculae, în vârstă de 13 ani, poate fi vizitată la Muzeul Marinei

Lumină și bunătate, bucurie și hărnicie. Așa am putea descrie mesajul transmis prin intermediul picturii, de tânărul elev Robert Niculae, în vârstă de numai 13 ani. Picturile lui Robert au impresionat breasla artiștilor plastici români, iar creațiile sale au ajuns și la Constanța, la Muzeul Marinei Române, în cadrul unei expoziții intitulată O scânteie de credință. La eveniment au fost prezenți inclusiv colegi de-ai micului artist din București, care au venit special să-i fie alături la vernisaj. Una dintre lucrările expuse la malul mării, va ajunge în primăvară, la o expoziție în New York.

”O lucrare artistică ce nu a început printr-o emoție, nu este artă”, scria pictorul Paul Cézanne. Despre artă, emoție artistică, lumină și bucurie vorbesc și picturile lui Robert Niculae, un elev de 13 ani din București, care și-a descoperit pasiunea. Iar de la vârsta de 8 ani, de când a pus prima dată pensula pe pânză, nu s-a mai oprit. A adunat în acești ani zeci de tablouri pline de culoare, emoție, dăruire și lumină, iar bucuria pe care o simte când pictează ar vrea să o ofere celor din jurul său.

”Îmi place să pictez biserici, de aceea am foarte multe și în ultima perioadă am făcut câteva picturi la peisaje”, a declarat Robert Niculae, elev.

Expoziția de pictură „O scânteie de credință” care îi poartă semnătura și care poate fi admirată pe simezele Muzeului Marinei Române din Constanța, ne dovedește că talentul, educația vizuală și munca dau rezultate frumoase.

”El preferă să lucreze în plain air și acest lucru se vede prin lucrările pe care le expune, colțuri de natură, peisaje, biserici, clădiri mai vechi mai noi, dar și studii de atelier de personaje masculine temă care se abordează în anul I, II de facultate”, Geta Deleanu, artist plastic 

”Este un copil curat, un iubitor de natură, un iubitor de lumină și dacă priviți aceste tablouri această cromatică atât de veselă, transmite ceea ce poartă în inima sa. Este ceea ce nădăjduim că regăsește și în scoală, o atmosferă caldă, în care să își poată crește talantul neîngrădit, pentru că astfel de copii trebuie înțeleși”, a declarat Claudia Peiu, director Școala ”Copil dorit” București 

La eveniment au fost prezenți inclusiv colegi de-ai micului artist din București, care au venit special să-i fie alături la vernisaj. Una dintre lucrările expuse la malul mării, va ajunge în primăvară, la o expoziție în New York, iar tabloul cu Muzeul Marinei din Constanța va rămâne în colecția instituției muzeale. Expoziția va rămâne deschisă publicului până pe 23 februarie și poate fi vizitată de miercuri până duminică, între orele 9.00-17.00.

Related Articles

Back to top button