Actualitate

Proiectul Black Sea Bike va continua și anul acesta, la malul mării

Vești bune pentru constănțenii și turiștii pasionați de mișcare în aer liber, pe două roți. Proiectul Black Sea Bike, lansat de Primăria Constanța în anul 2019, de închiriere gratuită a unei biciclete timp de 2 ore de utilizare și care s-a dovedit a fi un succes, va continua și anul acesta. Administrația locală anunță că lucrează la documentația pentru un nou acord cadru, după ce în 2023 proiectul a intrat în pauză, din cauza expirării contractului pentru mentenanța bicicletelor.

Încă din anul 2019, Primăria Constanța a lansat inițiativa Black Sea Bike, care presupunea închirierea gratuită a unei biciclete timp de 2 ore de utilizare continuă, urmată de 10 minute de pauză. Închirierea se făcea în baza unui card emis de SPIT Constanța. De acest program se puteau bucura atât constănțenii, cât și turiștii. În 2023 proiectul a luat o pauză, din cauza expirării contractului pentru mentenanța sistemului, însă reprezentanții administrației locale transmit că programul Black Sea Bike va fi reluat anul acesta.

”Contractul cu firma care asigura funcționalitatea, operarea și mentenanța sistemului de bike sharing a expirat anul trecut. Pentru că s-a bucurat de succes și mii de constănțeni și turiști au folosit bicicletele puse la dispoziția lor în mod gratuit proiectul va continua. În această perioadă Primăria Constanța pregăteșgte documentația pentru un nou acord cadru”, a declarat Ionela Bărboi, purtător de cuvânt Primăria Constanța 

La finalul sezonului 2022, peste 49 de mii de trasee au fost efectuate cu bicicletele puse gratuit la dispoziție de Primăria Constanța.

”Până acum au fost emise 20.118 carduri dintre care 2879 numai în 2022. Tot în 2022, au fost efectuate 49.963 de trasee, durata medie a unui traseu fiind de 50 de minute”, a declarat Ionela Bărboi, purtător de cuvânt Primăria Constanța 

Recordul pentru cele mai multe trasee efectuate îi aparține unui bărbat de 70 de ani, care a efectuat, doar în anul 2022 peste 380 de curse.

Related Articles

Back to top button