Administratie

Primăria Constanța, sprijin financiar pentru părinții care nu-și permit să plătească bone

Sprijin financiar de la primărie pentru serviciile oferite de bone! Primăria Municipiului Constanţa, acordă părinţilor care nu îşi permit să plătească o bonă pentru copilul de vârstă preşcolară ajutoare băneşti cuprinse între 250 şi 710 lei lunar, pentru fiecare minor. Cum puteți beneficia de acest ajutor aflați din materialul următor.

Banii vor veni de la Primărie, prin Direcția Generală de Asistență Socială și se vor acorda părinților care nu își permit să plătească o bonă pentru copilul de vârstă preșcolară. În funcție de veniturile familiei, ajutorul efectiv este între 250 și 710 lei.

”Ajutorul financiar se acordă lunar pentru fiecare copil, în funcţie de media veniturilor nete realizate de beneficiar în ultimele 6 luni, astfel: 710 lei pentru venituri de până în 2100 lei/ membru, 550 lei pentru venituri între 2101-2500 lei/membru, 390 lei pentru venituri între 2501-3000 lei/membru, 250 lei pentru venituri între 3001-3500 lei/membru”, a declarat Luminița Lare, purtător de cuvânt Primăria Municipiului Constanța.

Ajutorul se acordă persoanelor care au domiciliul în România, dacă sunt angajate cu contract de muncă, dacă obțin venituri independente sau dacă sunt șomere, chiar dacă primesc sau nu ajutorul de șomaj. Există și anumite situații ce nu permit acordarea banilor de bonă. Părinții nu pot cere banii dacă au refuzat maximum două oferte de muncă din partea agenţiei pentru ocuparea forţei de muncă judeţene, dacă au refuzat un loc la greșă sau grădiniță, dacă și-au retras copilul de la aceste instituții sau dacă au restanțe la plata impozitelor pe teren, clădire sau mașină. Bani pentru bone din partea administrației locale se mai acordă și la Brăila, Cluj-Napoca, Râmnicu Vâlcea și Sibiu. Informații suplimentare despre ajutorul financiar puteți obține apelând numarul de telefon 0341.180.106 sau de pe site-ul Primăriei Constanța.

Related Articles

Back to top button