Actualitate

Pacienții Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Constanta, tratați cu cel mai avansat sistem robotic din lume, utilizat în chirurgia ortopedică

Pacienții Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Constanta sunt tratați cu cel mai avansat sistem robotic din lume, utilizat în chirurgia ortopedică. Cu ajutorul echipamentului medicii pot efectua intervențiile chirurgicale cu precizie la maximum și risc minim de complicații, iar recuperarea post operatorie este rapidă și fără cicatrici. Atât tratamentul chirurgical cât şi protezele implantate cu această tehnologie sunt gratuite pentru pacienţi, în baza biletului de trimitere, fiind decontate de către Casa de Asigurări de Sănătate.

Precizie la maximum, recuperare rapidă post operatorie, risc minim de complicaţii şi cicatrici din ce în ce mai reduse pentru pacienţi. Sunt cuvintele de ordine pentru intervenţiile chirurgicale realizate în această perioadă de către medicii din cadrul secţiei clinice Ortopedie Traumatologie a Spitalului Județean Constanța. Cel mai avansat robot de chirurgie ortopedică din lume este prezent, acum, şi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă “Sf Apostol Andrei” Constanţa.

Sistemul de genunchi ROSA este, practic, un asistent chirurgical robotizat dezvoltat în scopul de a le permite medicilor să efectueze intervenţii chirurgicale la cel mai înalt grad de precizie. Tehnologia de ultimă generaţie dispune de un software avansat de imagistică și planificare care permite crearea unui plan chirurgical personalizat și precis, bazat pe anatomia unică a pacientului.

Totodată, Rosa oferă date intraoperatorii în timp real, ajutând medicul să acţioneze în funcţie de informaţia primită şi să plaseze implantul, echilibrând țesuturile moi, în moduri care depășesc chirurgia clasică şi pe care instrumentele convenţionale nu au cum să le asigure.

La Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, cel mai nou şi performant sistem de chirurgie robotică a genunchiului are deja la activ o serie de intervenţii chirurgicale realizate cu succes. Robotul Rosa este destinat, exclusiv, intervenţiilor chirurgicale de protezare a genunchiului. Atât tratamentul chirurgical cât şi protezele implantate cu această tehnologie sunt gratuite pentru pacienţi, în baza biletului de trimitere, fiind decontate de către Casa de Asigurări de Sănătate, în cadrul Programului Naţional de Ortopedie. Anul trecut, o echipă de medici din secţia clinică de Ortopedie şi Traumatologie a implantat, pentru prima dată în România, o proteză de şold personalizată, realizată în Elveţia.

Related Articles

Back to top button