Federația Patronatelor din Industria Ospitalității din Romania si ANPC: Ghiduri de bune practici pentru Industria HORECA din România
Federația Patronatelor din Industria Ospitalitătii din România (FPIOR) si ANPC lucrează împreună, în cadrul unui Grup de lucru comun, pentru lansarea de Ghiduri de Bune practici pentru structurile de alimentație publică din România.
Valentin Șoneriu, Președinte FPIOR: „Industria Horeca din România are nevoie de claritate și coerență în activitatea de operare , claritate ce trebuie să se regasească mai apoi și în transparența cu care trebuie să se deruleze acțiunile de control în restaurantele și structurile noastre de alimentație publică. Ne bucurăm ca am fost creditati cu încrederea de a pune baze solide pentru a reglementa activitatea noastră. Ghidurile de bune practici la care noi lucrăm acum vor ajuta antreprenorul român din Horeca să iși optimizeze activitatea și să ofere, astfel, servicii de un standard mai bun in structurile de alimentatie publică din România, la un nivel care se aliniază tot mai clar standardelor europene. În numele Federației noastre, invit colegii din Industria Ospitalitătii să se ralieze acestui demers – inițiat de Președintele ANPC, Horia Constantinescu, astfel incât, împreună, sa creștem nivelul de încredere al consumatorului român în serviciile și produsele Industriei nationale de Ospitalitate, dar să sprijinim, deopotrivă, eforturile și investițiile antreprenorilor români în Horeca din Romania și creșterea contribuției industriei noastre la PIB-ul României”.