ActualitateSport/Life

Mergi la piscină, indiferent de vârstă și greutate!

Beneficiile înotului pentru sănătate sunt uriașe, indiferent de vârsta, forma în care ne aflăm sau greutatea noastră. Tu de câte ori mergi la bazin de obicei? Știai că înotul, chiar și practicat doar o dată pe săptămână poate avea un impact pozitiv imens atât fizic, cât și mental asupra noastră? Cel puțin așa arată cele mai recente cercetări din domeniu. Mai jos, vom încerca să vedem mai pe larg care sunt aceste avantaje ale unuia din cele mai sănătoase sporturi, ce poate fi practicat tot timpul anului.

Înotul îmbunătățește sănătatea mintală

Impactul pe care înotul îl are asupra sănătății mintale este enorm. Înotul regulat poate îmbunătăți starea de spirit, aduce mai multă relaxare și poate reduce anxietatea și atenua depresia. În plus, ne îmbunătățește somnul. Toate acestea întăresc imunitatea, astfel încât o tură la piscină o dată pe săptămână poate întări sistemul imunitar, ceea ce este extrem de benefic pentru sănătatea generală și bunăstarea noastră.

Înotul îmbunătățește sănătatea inimii și a plămânilor

Simți că rămâi fără suflare făcând lucrurile obișnuite de zi cu zi? Înotul regulat, o dată sau de două ori pe săptămână, te va ajuta să îți îmbunătățești rezistența și starea fizică generală, punând inima și plămânii la lucru. Înotul poate fi de intensitate scăzută, până la urmă tu reglezi ritmul. Cert este că poate face lucruri uimitoare pentru sistemul tău cardiovascular.

Înotul îți crește forța

Avem nevoie de forță musculară pentru activitățile de zi cu zi, de la o simplă plimbare până la ridicarea de pe canapea! Înotul ne mărește puterea și tonusul mușchilor, indiferent de vârsta pe care o avem. Încearcă o jumătate de oră de înot de câteva ori pe săptămână și vei vedea beneficiile pentru sănătate. Mușchii tăi vor fi tonifiați și te vei simți mai puternic. Mușchii activi îți vor crește metabolismul, ceea ce te va ajuta să slăbești dacă acesta este unul dintre obiectivele tale.

Înotul îți poate schimba forma corpului

Exercițiile, în general, ne oferă tuturor acea stare de bine. Înotul are într-adevăr un efect pozitiv asupra formei generale a corpului. Înotul obișnuit arde grăsimea, mușchii devin tonifiați, rezultând o formă a corpului mai satisfăcătoare, de care vom fi mândri.

Înotul este grozav pentru reabilitarea leziunilor

Înotul regulat poate avea efecte pozitive asupra rănilor. Natura lipsită de impact a înotului permite mușchilor și articulațiilor să lucreze în condiții fără stres. Reabilitarea leziunilor este unul dintre cele mai importante beneficii pentru sănătate ale înotului.

Înotul ameliorează stresul și tensiunea

Indiferent de meseria ta, fie că este vorba de un director de companie sau de un părinte ocupat acasă, ai nevoie de timp pentru a te relaxa. Înotul îți oferă șansa de a evada, așa că lasă-ți mintea să rătăcească în timp ce plutești în piscină în ritmul tău.

Dacă te-am convins, vino acum la piscina clubului World Class City Park, pentru a te bucura de relaxare în condiții premium, alături de cei mai talentați instructori. Sănătatea ta o merită! Poți afla mai multe pe site-ul www.worldclass.ro.

 

 

Related Articles

Back to top button