Actualitate

Stație de autobuz, vandalizată

Adrenalina și lipsa bunului simț le-a costat pe două fete din Constanța 1.500 de lei. Și asta în urma actelor de vandalism pe care le-au realizat tinerele recent unei stații de autobuz din Constanța.  Este vorba despre stația de autobuz Ghiocel de pe strada Soveja. Cele două fete însă au fost surprinse în acțiune atunci când măzgăleau pereții stației cu graffiti de către camerele de supraveghere din zonă. Oamenii legii le-au identificat și sancționat.

Aceeași stație de autobuz a mai fost vandalizată și în trecut de către un tânăr la începtului lunii martie în anul 2023 atunci când acesta lovea în mod intenționat și repetat panoul publicitar din stația de autobuz. În imaginile surprinse de camerele de supraveghere tânărul părea că, după fiecare aruncătură, verifica în ce stare se afla stația. După câteva lovituri bune, tânărul s-a îndepărtat și și-a continuat drumul.

Astfel de acte de vandalism au mai fost înregistrate și în trecut în Constanța. Polițiștii au depistat recent mai multe persoane care au vandalizat peretele unui imobil situat în proximitatea Școlii Gimnaziale nr. 24 Ion Jalea. Cei 2 tineri excentrici au realizat mai multe desene tip graffiti cu un spray, dar din păcate pentru ei au fost identificați după ce au fost surprinși de camerele de supraveghere instalate în zonă.

Pentru că unul dintre ei avea peste 14 ani și putea fi sancționat contravențional conform legislației, dorința sa de a simți un plus de adrenalină l-a costat 1.500 lei, conform Legii 61/1991.

Amintim faptul că imobilul afectat a fost readus la starea inițială prin intervenția serviciului de specialitate, urmând să se recupereze cheltuielile privind prejudiciul creat, calculat de Primăria municipiului Constanța.

În contextul prevenirii și combaterii faptelor de natură contravențională și penală, sprijinul comunității este esențial. Apreciem spiritul civic al cetățenilor și îi îndemnăm să ne semnaleze în continuare orice fapte care contravin normelor legale în vigoare la numerele de telefon 0241.484.205 și 0341/922 sau pe adresa de e-mail politia.locala@primaria-constanta.ro.

Programul dispeceratului Direcției Generale Poliția Locală Constanța este permanent.

Related Articles

Back to top button