Actualitate

Marija Kapitanović, ambasador al Croației la București, întâlnire cu conducerea CN APM SA

Compania Națională Administrația Porturilor Maritime SA Constanța a primit vizita Excelenței Sale, Marija Kapitanović, ambasador al Croației la București. Diplomatul a fost primit de Mihai Teodorescu, directorul general al companiei.
Tema principală de discuție a fost cooperarea între Portul Constanța și porturile croate, în contextul în care Croația face parte din hinterlandul Portului Constanța și se înregistrează, anual, un trafic de mărfuri important pe această rută.
Porturile Constanța și Vukovar au semnat, în 2015, un Memorandumul de Înțelegere în domeniul transportului naval. Acesta stipulează cooperarea în domeniul transportului de mărfuri generale, mărfuri containerizate, transportul de pasageri, promovare reciprocă prin acțiuni și evenimente specifice organizate, schimb de experiență și vizite tehnice reciproce în cele două porturi etc.
În baza acestui memorandum și la inițiativa portului Vukovar, au fost organizate 3 ediții ale evenimentului „The Port of Constanța meets the Port of Vukovar“ care se desfășoară în Croația și la care participă, în principal, companii și reprezentanți din porturile la Dunăre.
Vukovar este cel mai mare port fluvial croat la Dunăre și este parte din Strategia Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării.

Related Articles

Back to top button