Social/Economic

Tineri prinși cu substanțe interzise

Consumul de droguri în rândul tinerilor pare să fie un fenomen scăpat de sub control. Doi tineri au fost depistați de polițiștii din Medgidia cu substanțe psihoactive în mașina în care se aflau. Oamenii legii au găsit asupra lor un pliculeț cu substanțe interzise, dar și un aparat de tip grinder. Pe fir au intrat polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța.

Comportamentul nefiresc al tinerilor este cel care le-a dat se pare de bănuit polițiștilor din cadrul Poliției Muncipiului Medgidia care se aflau în misiune pe DN22C. În jurul orei 23 și 30 de minute, oamenii legii i-au depistat pe cei doi între comuna Castelu și satul Nisipari, într-un autoturism staționat. Polițiștii au legitimat și identificat persoanele, stabilind că este vorba de doi tineri, de 20 de ani, respectiv 18 ani.

În urma controlului vehiculului, în interiorul acestuia a fost descoperit un pliculeț din plastic ce conținea substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive. În urma controlului corporal al tânărului de 18 ani, a fost descoperit un aparat de tip grinder, din plastic, ce conținea substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Pe fir în acest caz au intrat polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța, potrivit competenței.

Totodată, președintele Klaus Iohannis a promulgat completările aduse legislației pentru prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri. Așa-numita Lege „2 Mai” prevede că efectuarea de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive constituie infracţiune şi este pedepsită cu închisoare de la 3 până la 10 ani, iar traficanţii de droguri de mare risc nu mai pot primi pedepse cu suspendare. Printr-o altă lege, intitulată Legea „Anastasia”, adoptată în 2023, nici șoferii care conduc sub influența stupefiantelor și provoacă accidente mortale nu mai au posibilitatea de a executa pedeapsa sub supraveghere.

Related Articles

Back to top button