Actualitate

Începe marea asfaltare a drumurilor din Portul Constanța

Vești bune vin din Portul Constanța. Până la începerea campaniei agricole de recoltare, toate drumurile intens circulate din port vor fi asfaltate, anunță conducerea CNAPMC. Vor fi asfaltate 22 de sectoare de drum afectate de traficul de camioane, iar lucrările se vor derula pe o perioadă de două luni. Bani pentru aceste investiții extrem de necesare sunt asigurați din surse proprii ale Portului Constanța.  

Ample investiții au loc în perioada aceasta în Portul Constanța. Conducerea Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime Constanța anunță că va începe asfaltarea tuturor drumurilor intens circulate din Port, până la inceperea campaniei agricole de recoltare. Lucrările de asfaltare se vor concentra pe legăturile cu autostrada A4, inclusiv podul hobanat peste Canalul Dunăre-Marea Neagră, precum și pe partea de nord a Portului Constanța.

”Practic vom avea de asfaltat 22 de sectoare de drum printre care drumul dintre Poarta 7 și Poarta 9, afectat de traficul camioane, drumul care face legătura cu podul de la Poarta 5, drumul spre silozurile Anghel Saligny, accesul spre danele 43 și 44, accesul la noua parcare de la rădăcina molului 3. Toate lucrările, care totalizează peste 31.000 metri pătrați de suprafață asfaltată, se vor derula pe durata a 2 luni, pentru ca toate drumurile să fie pregătite pentru afluxul de camioane determinat de viitoarea campanie agricolă din acest an”, a declarat Mihai Teodorescu, director general al Portului Constanța 

În prima fază a lucrărilor vor fi prioritare toate legăturile cu autostrada A4, apoi șantierele se vor muta spre nordul portului. Valoarea totală a lucrărilor este de peste un million 800 de mii de lei (fără TVA), sumă asigurată din surse proprii ale Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime SA Constanța. Iar investițiile în Port și în fluidizarea traficului camioanelor cu cereale nu se opresc aici.

”După cum bine știți investițiile în Portul Constanța sunt masive. În acest moment noi avem SEAP practice în Serviciul Electronic de Achiziții Publice la nivel national investiții de peste 246 de milioane de euro urmând ca până în luna iunie să avem undeva la peste 500 de milioane de euro. Vă dați seama că aceste investiții concură și vor ajuta la degajarea bineînțeles a fluxului major de trafic spre Portul și dinspre Portul Constanța”, a declarat Mihai Teodorescu, director general al Portului Constanța

La începutul lunii martie, Executivul a aprobat, la propunerea Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, Memorandumul ce vizează “Realizarea lucrărilor de infrastructură, căi de acces și utilități, în vederea dezvoltării de terminale specializate în Portul Constanța Sud – Molurile IIIS și IVS”. Astfel, după finalizarea lucrărilor, Portul va putea opera nave de mare capacitate inclusiv la cele aproximativ 17 dane de mare adâncime nou create.

Related Articles

Back to top button