Actualitate

Caz revoltător! Copii jigniți și umiliți la o școală din Constanța

Caz revoltător la o școală din Constanța. O învățătoare a fost înregistrată când își jignește elevii. Nesimțit, strâmb, urât, tâmpit, bolnav…sunt apelativele folosite în timpul orelor de curs. O mămică a înregistrat-o pe femeia despre care spune că-i jigneşte pe copii, iar pe unii i-ar fi agresat şi fizic. Mama elevului a făcut plângere la Poliție, la Inspectoratul Școlar și la Protecția Copilului, iar după ce înregistrările au apărut în spațiul public femeia care era ieșită la pensie și-a dat demisia. Acum s-a ales cu dosar penal pentru purtare abuzivă. Atenție, urmează informații care vă pot afecta emotional.

“Nu mai pot, nu pot să-mi mai fac orele din cauza unor nesimțiți! Te ridici și te duci la colțul de rușine la tablă, acolo. Haide, ridică-te! De ce? Hai, treci mai repede, ca să nu te târăsc! Treci! Acolo stai, la tablă, lipit cu spatele de tablă!”, se aude în înregistrarea audio din clasă. 

Problemele din clasă au apărut în momentul în care fosta învățătoare a solicitat să fie înlocuită, iar conducerea școlii a apelat la un cadru didactic ieșit la pensie. Noua învatatoare a venit cu metode proprii de predare.

“Tâmpita pământului! Mi-ai lipsit o săptămână şi te-a apucat vânzoleala! Ce ai? Dă-te fată și tu aicI!  +  “Dă-ți una peste gură! “Gura închisă, vreau liniște! Dă-ți, măi, una peste gură și tu, și tu! Dă-ți peste gură!”, se aude în înregistrarea audio din clasă. 

“Problemele au aparut la nici 2 saptamani a avut loc primul incident cand a lovit un baietel cu sticla de apa in cap + “a mai avut loc un incident cu un baietel pe care l-a luat de par, l-a dat cu capul de tabla, copilul s-a ascuns sub catedra”, a declarat mama unei eleve. 

“Caracterul lui arată un copil urât! Păcat, că l-a făcut mama lui frumos! I-a dat mâini, i-a dat picioare, are ochi, are păr, are de toate, are și creier. Nu știe să folosească creierul. De-loc  + “Vino mă încoace, strâmbule! Te-ai strâmbat de tot!”, se aude în înregistrarea audio din clasă.

Parintii au cerut directorului scolii inregistrarile video de pe camerele de supraveghere aflate in clasa, insa n-au primit nimic. Copiii au continuat sa se planga acasa de comportamentul cadrului didactic, asa ca una din mamici a plasat un microfon in ghiozdanul fetitei ei.

”El este sub orice critică. El nu are educație. El și-a făcut familia de râs, a făcut-o pe doamna. El e un copil…să nu-l mai invitați, dacă nu se îndreaptă. + mama ta e o femeie de nota 1 milion, iar tu ești de nota 0”, se aude în înregistrarea audio din clasă.

În luna decembrie, mama fetitei abuzate a facut plangere la Politie. O luna mai tarziu s-a adresat Inspectoratului Scolar si-apoi a mers si la Protectia Copilului. A dus peste tot inregistrarile audio cu invatatoarea care-i jigneste pe cei mici.

“Nu mai au loc abuzuri fizice asupra ei, dar in contiuare abuzurile verbale si cele psihice continua. De-asta face si consiliere psihologica un copil de 7 ani”, a declarat mama unei eleve. 

De cealaltă parte reprezentantii ISJ spun ca inregistrarile audio au ajuns la ei abia acum si iau in calcul ca femeia sa nu mai predea cat mai curand posibil.

”Aceste inregistrari are au aparut astazi in spatiul public nu au fost puse nici la dispozitia scolii si din pacate nici la dispozitia inspectoratului Scolar” + “sunt convins ca lucrurile se vor rezolva rapid a.i. sa avem un alt om la catedra limbajul suburban nu are ce cauta in salile de clasa, in relatia dintre un cadru didactic si elevi”, a declarat Sorin Mihai, inspector șef ISJ Constanța 

După ce înregistrările audio au apărut în spațiul public, învățătoarea și-a dat demisia. Femeia susține însă că este mulțumită de reușitele de până acum avute la catedră.

”Datorită experienței mele am atâția ani la catedră, eu am fost chemată aici de inspectorat, am făcut și în mediul rural după pensionare, cred că știți că eu sunt pensionară și sunt plătită cu ora. Toți au avut încredere în mine și eu sunt foarte mulțumită de ce am realizat”, a declarat învățătoarea acuzată. 

Polițiștii fac și ei cercetări și au deschis un dosar penal săvârșirea infracțiunii de purtare abuzivă.

Related Articles

Back to top button