Social/Economic

Dosarul 2 Mai rămâne la Mangalia

S-a decis! Procesul lui Vlad Pascu va continua tot la Judecătoria Mangalia după ce Curtea de Apel Constanța a respins, ca neîntemeiată, cererea de strămutare a cauzei penale formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Mangalia. Decizia este fără cale de atac.

Cererea privind strămutarea cauzei a fost înregistrată pe 19 martie 2024, pe rolul Curții de Apel Constanța. Solicitarea procurorilor din Mangalia a fost analizată pe 2 aprilie 2024, însă, având nevoie de timp pentru a delibera,  a fost stabilit un nou termen pentru pronunțare și anume 3 aprilie. Astăzi, cererea a fost respinsă ca neîntemeiată, de către magistrații Curții de Apel Constanța, dosarul judecându-se în continuare la Mangalia.

”Respingerea cererii de strămutare dispusă de către Curtea de Apel Constanța cu privire la cauza supracunoscută 2 mai nu vine ca o surpriză nici pentru noi ca apărători dar nici pentru familii, mai ales văzând și motivele invocate de către Parchet cu privire la faptul că de fiecare dată procesul acesta mai degrabă a fost unul public decât unul privat deși în condițiile legii majoritatea proceselor sunt publice lucru care bineînțele că nu a stat în picioare în fața Curții de Apel atunci când s-a luat decizia de respingere a cererii Parchetului de strămutare a cauzei mai bine spus ca să înțeleagă toată lumea de mutare a dosarului in integralitatea lui nu de la un judecator ci de la toata institutia catre o alta judecatorie egala in grad pentru a solciita acest dosar. Si noi am susținut ca nu exista motive de stramutare”, a declarat Adrian Cuculis, avocatul familiilor victimelor. 

Familiile celor doi tineri uciși în accidentul de la 2 Mai se așteptau la această decizie.

”Eram 100 la 100 nici măcar nu-mi făceam probleme să o schimbe undeva +  ar fi fost mai bine daca se stramuta? Eu cred ca da, ca acolo nu sunt oameni competenti sa judece un asemenea caz, se dau loviti a media sta pe capul lor si ca nu pot judeca corect, se dau loviti dar eu nu cred ca asta e probleme eu cred ca vine de mai sus de undeva”, a transmisValentin Olariu, tatăl lui Sebastian Olariu 

”Speram să se mute dar nu, nu după cum merge procesul nu cred ca se muta si nu cred ca se schimba incadrarea”, a declarat Livia Dragomir, mama Robertei Dragomir 

Dosarul de fond se află în atenția completului de judecată prezidat de Ioana-Ancuța Popoviciu, judecătoarea care a stârnit un val de revoltă, când a întrebat dacă în sală se află și Sebastian Olariu, unul din cei doi tineri accidentați mortal de Vlad Pascu. Instanța a amânat judecarea dosarului pentru mâine, 4 aprilie la ora 10:00, pentru a da posibilitatea părţilor de a depune la dosar înscrisuri cu privire la cererea de schimbare a încadrării juridice. La termenul din 14 martie al procesului în care este judecat Vlad Pascu, acesta a recunoscut, în faţa instanţei de la Judecătoria Mangalia, faptele de care este acuzat de către procurori, având astfel posibilitatea de a beneficia de reducerea pedepsei cu o treime. Vlad Pascu a fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pentru comiterea infracţiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi părăsirea locului accidentului.

Related Articles

Back to top button