Actualitate

Șoferul băut care a lovit doi copii în localitatea Arsa, arestat 30 de zile

Șoferul care a accidentat grav doi copii în localitatea constanteană Arsa a fost arestat preventive pentru 30 de zile. Bărbatul era băut și înainte să îi lovească pe micuți a pierdut controlul volanului. Fetița de 9 ani este si acum în comă, iar medicii sunt rezervati în ceea ce o priveste. Dupa ce i-a lovit, șoferul a avariat și două autoturisme parcate pe marginea drumului.

Cei doi copii, o fetita de 9 ani si fratele ei de numai 3 ani, mergeau spre casă pe marginea șoselei. Și, deși era ziua în amiaza mare iar carosabilul uscat, șoferul, aflat sub influența alcoolului nu i-a observat și i-a lovit în plin.

“Erau cu banii-n mana, mergeau la magazin. Le-a sarit si papucii, erau acolo jos, numarul de la masina era in shant aici”, a declarat un martor.

Mașina șoferului băut a zburat peste canalul de apă pluvială de pe marginea drumului, a lovit alte două mașini parcate și s-a oprit în final în gardul unei case.

“Eram in curte, am auzit o bubuitura si-am venit aicea si, cum vedeti, masinile, ele erau drepte asa in fata portii”, a declarat un alt martor.  

Sătenii au sunat la ISU Dobrogea și au cerut ajutoare de urgență. Poliția, pompierii și ambulanța au plecat de la Mangalia către locul accidentului.

“Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind o,84 mg/l alcool pur in aerul expirat”, a declarat Olimpia Ceara, purtător de cuvânt IPJ Cpnstanța 

Ulterior, bărbatul a fost dus la spital pentru prelevarea de probe biologice și stabilirea alcoolemiei în sânge. Copiii au fost duși cu ambulantele la Spitalul Județean de Urgență Constanța.

“Fetița cea mare este la spital in coma, ala mic are capul spart si e bine, nu e grav-grav. Problema-i la fetita? Da, ca ea este-n coma”, a declarat un apropiat al familiei  

“Cei doi pacienti se afla la terapie intensiva, minora in varsta de 9 ani este in stare critica, prezinta leziuni cerebrale multiple, este intubata si ventilata mecanic, in cazul celui de-al doile copil, baietelul de 3 ani, evolutia este favorabila”, a declarat Crina Kibedi, purtator de cuvant Spitalul Județean Constanța. 

Șoferul este acum cercetat penal pentru vătămare corporală din culpă și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului. Bărbatul de 64 de ani a ajuns în arestul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, pentru următoarele 30 de zile.

Related Articles

Back to top button