Actualitate

Captură de 2,7 milioane de lei

Polițiștii de frontieră au descoperit bunuri în valoare de 2,7 milioane de lei într-un container și în portbagajul unui autoturism. Este vorba despre mii de perechi de încălțăminte și sute de articole vestimentare despre care se crede că sunt contrafăcute. Polițiștii efectuează acum cercetări, iar la finalul acestora vor fi luate măsurile legale care se impun.

O echipă comună formată din polițiști de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă și inspectori vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța – Sud Agigea a efectuat controlul fizic asupra unui container încărcat cu bunuri. Acesta era sosit din China și avea ca destinație o societate comercială din Republica Moldova. În urma verificărilor amănunțite s-a constatat că în interiorul containerului se aflau 16.500 de perechi de încălțăminte, care sunt susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unei mărci cunoscute.

În aceeași zi, la Punctul de Trecere a Frontierei Negru Vodă, polițiștii de frontieră au efectuat, pe sensul de intrare în țară, controlul specific asupra unui autoturism înmatriculat în România. În portbajaul și în interiorul acestuia au descoperit 365 de articole vestimentare, care purtau însemnele unor mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute. Persoanele au precizat că au achiziționat articolele din Turcia însă nu dețineau documente de proveniență pentru bunurile transportate și nici acordul titularului de marcă pentru punerea acestora în circulație.

Dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, bunurile ar fi avut o valoare totală de aproximativ 2,7 milioane de lei. Acestea au fost ridicate în vederea expertizării și continuării cercetărilor.

În ambele cazuri, polițiștii de frontieră efectuează cercetări pentru punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate. La final urmează să fie luate măsurile legale.

Related Articles

Back to top button