Social/Economic

Accident naval pe brațul Chilia

Accident de navigaţie pe Braţul Chilia. O ambulanță navală în care se aflau patru persoane, printre care și un copil, a intrat în malul drept. Doi dintre pasageri au fost răniţi în urma impactului şi au fost transportați la Spitalul Județean Tulcea. O echipă a Căpităniei Portului Tulcea face cercetări pentru a stabili cum s-a produs evenimentul de navigaţie.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Delta al județului Tulcea a fost alertat prin apel la 112 că pe Brațul Chilia a avut loc un accident naval în care a fost implicată o ambulanță navală, la bordul căreia se aflau trei adulți și un minor. Ambarcațiunea se deplasa cu pacientul minor și mama acestuia la Spitalul Județean Tulcea. La locul intervenției au fost alocate mai multe forțe de intervenție, echipaje de poliție și de la poliția de frontieră.

”Către locul evenimentului, mai multe forțe de intervenție și prim ajutor, o ambarcațiune de căutare salvare din Cadrul Detașamentului de Pompieri Tulcea cu echipaj complet, o ambulanță navală din partea Serviciului de Ambulanță Județean Tulcea și două elicoptere SMURD din Galați respectiv Constanța, echipaje din cadrul IPJ și Poliția de Frontieră, au fost direcționate pentru a acorda asistență medicală și sprijin. La scurt timp de la primirea apelului, un echipaj al Poliției de Frontieră a asigurat măsuri de prim-ajutor și asistentă persoanelor implicate in evenimentul naval”, a declarat Daniel Năstase – purtător de cuvânt ISU Tulcea. 

Echipajele medicale au evaluat victimele, un bărbat, conducătorul ambarcațiunii, având diverse traumatisme, asistenta medicală care prezenta mai multe traumatisme dar și fracturi, iar minorul și mama acestuia în stare bună, cu traumatisme minore. Toate cele patru victime erau conștiente și cooperante.

”O ambulanță privată venea de la Chilia spre Tulcea cu o mama cu un copilaș cu afecțiuni afte bucale un sindrom febril ceva care nu punea probleme deosebite și venea spre Tulcea și probabil o manevră greșită ceva s-a întâmplat acolo încât au intrat în mal, s-au lovit de ceva nu știu de ce asta va spune Căpitănia Zonală la fata locului. Mama și copilul sunt fără probleme deosebite în schimb conducătorul si asistenta sunt cu politraumatisme din acest accident naval”, a declarat Nicolae Sicinski – director SAJ Tulcea. 

În urma evaluării medicale, asistenta medicală a fost preluată de elicopterul SMURD venit de la Galați, iar conducătorul ambarcațiunii, minorul și mama acestuia au fost preluați de ambarcațiunea medicală a Serviciului de Ambulanță Județean Tulcea și transportați la Spitalul Județean Tulcea. O echipă a Căpităniei Portului Tulcea face cercetări pentru a stabili împrejurările în care s-a produs evenimentul de navigaţie.

Related Articles

Back to top button