Actualitate

Exercițiu de intervenție în caz de situație de urgență cu nava multifuncțională Noema

Joi, 11 aprilie, în zona insulei artificiale din portul Constanța, s-a desfășurat un exercițiu de intervenție în caz de situație de urgență, scenariul implicând o intervenție pentru stingerea unui incendiu produs la o navă, urmată de intervenția de depoluare.

Exercițiul s-a efectuat cu nava multifuncțională Noema, aparținând CN Administrația Porturilor Maritime SA Constanța și aflată în exploatarea Sucursalei Nave Tehnice Port. Nava de 520 tdw are o lungime de 25 m, lățimea de 7 m și pescaj de 2,9 m. Noema are două motoare a câte 400 CP, o macara Sormec și este dotată cu două pompe pentru stingerea incendiilor. Viteza maximă este de 12 noduri.

Au fost pregătite pentru a interveni și nava colector Nereus și remorcherul Pescăruș 1.

S-au verificat, astfel, modul de funcționare a instalațiilor de stins incendii, doar cu apă de mare, și a instalațiilor de depoluare. S-au avut în vedere evaluarea capacității de răspuns a echipajului navei și modul de utilizare a instalațiilor speciale de stins incendiul și de depoluare din dotarea navei. Exercițiul a fost și un prilej de instruire practică a personalului navigant care lucrează prin rotație pe nava Noema.

Related Articles

Back to top button