Actualitate

O studentă a Facultății de Matematică și Informatică, medaliată la competiția internațională studențească

Andreea Lungan, studentă în anul al doilea la Facultatea de Matematică și Informatică (FMI) a Universității Ovidius din Constanța (UOC), a obținut medalia de bronz la cea de-a XVIII-a ediție a Concursului Studențesc de Matematică SEEMOUS (South-Eastern European Mathematical Olympiad for University Students), desfășurat la Iași, în perioada 9-14 aprilie 2024.

Universitatea Ovidius din Constanța a fost reprezentată de o echipă coordonată de lect. univ. dr. Gabriel Iorgulescu, din care au făcut parte studentele Andreea Lungan și Adriana Bardaș, de la programul Matematică informatică, din cadrul FMI, și Miruna Corina Ilie, de la Facultatea de Inginerie Mecanică, Industrială și Maritimă (FIMIM).

La competiția din acest an au participat 79 de studenți, din țări precum: Franța, Grecia, India, Macedonia de Nord, Turkmenistan și Uzbekistan.

Societatea Matematică din Europa de Sud-Est organizează, începând cu anul 2007, Concursul Studențesc de Matematică SEEMOUS, care le oferă tinerilor pasionați de matematică oportunitatea de a-și demonstra abilitățile și cunoștințele din domeniu, reprezentând, totodată, o platformă prin care aceștia își pot dezvolta noi competențe.

Related Articles

Back to top button