ActualitateSport/Life

Sportiva Ana Andreea Beatrice va deveni cetăţean de onoare al Mangaliei

Primarul Mangaliei, Radu Cristian, a propus Consiliului Local adoptarea unui proiect de hotărâre privind acordarea titlului de „Cetăţean de Onoare”, sportivei Ana Andreea – Beatrice pentru rezultatele deosebite obţinute în cariera sa de până acum, precum şi pentru participarea acesteia la Jocurile Olimpice de la Paris. Aceeaşi distincţie va fi oferită şi primului ei antrenor, George Marian Oancea, ambii fiind născuţi în Mangalia.

Proiectul de hotărâre va fi supus aprobării în şedinţa ordinară a Consiliului Local, care va avea loc, joi, 9 mai, a.c. Această propunere a fost prezentată de edilul Mangaliei într-o conferinţă de presă organizată, recent, la Clubul Nautic Callatis din localitate.

Acordarea acestei distincţii arată că Primăria Mangalia sprijină şi încurajează sportul de performanţă. Toate cluburile sportive din cadrul CSM vor primi finanţare de la bugetul local pentru echipamente şi dotări, transport gratuit la concursuri şi recompense pentru medaliile cucerite la competiţiile naţionale şi internaţionale“, a explicat primarul Radu Cristian.

El a precizat că Primăria va încuraja tinerii să facă sport prin acces gratuit acordat tuturor elevilor Mangaliei, la terenurile sportive şi bazinele de înot din cadrul bazei sportive “Pescăruş”, care va fi inaugurată în perioada următoare, precum şi la terenurile noului stadion municipal, care va fi dat în folosinţă, în cursul acestei veri.

Legitimată iniţial la CSS Mangalia, tânăra sportivă Ana Andreea – Beatrice a câştigat medalia de aur la Campionatul Mondial desfăşurat în Serbia, în anul 2021, fiind prima sportivă din România care a cucerit titlul mondial, la lupte libere – feminin. În prezent, luptătoarea din Mangalia activează la “Steaua” Bucureşti, având mai multe titluri şi medalii câştigate în plan naţional şi internaţional.

La cei 23 de ani, a fost medaliată de trei ori cu aur la Campionatele Europene de Lupte Libere, s-a calificat de două ori la Jocurile Olimpice, a câştigat numeroase medalii la Campionatele Naţionale şi Balcanice, iar în anul 2021 a obţinut titlul de Maestru al Sportului şi titlul de Sportivul anului, acestea fiind doar câteva disticţii primite de tânăra sportivă din Mangalia.

Related Articles

Back to top button