Educație/Cultura

La UOC se organizează cea de-a III-a ediție a Conferinței internaționale de criminalistică „Emilian Stancu”

Universitatea Ovidius din Constanța (UOC), în parteneriat cu Universitatea din București (UB), Universitatea „Babeș-Bolyai” (UBB) din Cluj-Napoca și Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC) organizează, în perioada 16 – 17 mai 2024, cea de-a III-a ediție a Conferinței internaționale de criminalistică „Emilian Stancu”, cu tema „ Probleme actuale ale criminalisticii și mediului”.

Potrivit organizatorilor, la ceremonia de deschidere, ce va avea loc joi, 16 mai 2024, de la ora 9.00, în Sala Senatului din Campusul universitar – Corp A (Aleea Universității, nr.1), vor participa: conf. univ. dr. Dan-Marcel Iliescu – rectorul UOC, prof. univ. dr. Tudorel Toader, de la UAIC – președintele Comitetului științific al conferinței, prof. univ. dr. Adrian Stoica- Constantin – decanul Facultății de Drept și Științe Administrative (FDSA) din cadrul UOC, conf. univ. dr. Stanislav Copețchi, de la Universitatea de Stat din Moldova – secretar de stat în Ministerul Justiției din Moldova, Alina Gabriela Jurubiță – președintele Curții de Apel Constanța, dr. Gigi Valentin Ștefan – procuror general adjunct al Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța, Aurelian Mihăilă – procuror șef la Biroul de Combatere a Infracțiunilor de Mediu din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ) și prof. univ. dr. Popa Gheorghe – președintele Asociației Criminaliștilor din România.

„Domeniul criminalisticii este foarte vast, spectaculos și specializat, iar pentru facultatea noastră, este o onoare deosebită să putem organiza un astfel de eveniment, dintr-o arie a dreptului atât de importantă. Lucrările conferinței prezintă un interes științific deosebit iar speakerii din cadrul evenimentului sunt specialiști de renume din domeniul criminalisticii românești și europene”, precizează prof. univ. dr. Adrian Stoica-Constantin, decanul FDSA.

La manifestare vor participa cu lucrări cadre didactice, cercetători și experți de la universități și instituții de expertize criminalistice din România, Polonia, Ucraina, Italia, Cehia, Republica Moldova și Turcia. Conferința se va desfășura în format hibrid, iar lucrările vor fi susținute în limbile engleză sau italiană.

Potrivit agendei manifestării, vineri, 17 mai 2024, va avea loc o dezbatere cu tema „Stadiul și perspectivele studiilor universitare de criminalistică în România și în UE”, care va fi moderată de prof. univ. dr. Vasile Drăghici, de la Universitatea Ovidius din Constanța, conf. univ. dr. Petruț Ciobanu, de la Universitatea din București, prof. univ. dr. Vincenzo Tarantino, de la Centro Internazionale di Grafologia Medica Roma, conf. univ. dr. habil. Sorin Alămoreanu, de la Universitatea „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca și prof. univ. dr. Marek Lesniak, de la Universitatea Sileziei Superioare, Katowice, Polonia.

Related Articles

Back to top button