ActualitateEducație/Cultura

„Constanța Multietnică”, un nou eveniment organizat de Asociația Dobrogea de Patrimoniu

Asociația Dobrogea de Patrimoniu și Primăria Constanța vă invită duminică, 19 mai 2024, de la ora 14:00, să participați la o serie de activități culturale, în cadrul evenimentului „Constanța Multietnică”.

Manifestarea debutează cu două expoziții de grafică, intitulate „Clădiri de patrimoniu ale Constanței multietnice”, organizate pe str. Ștefan cel Mare din Constanța. Liceeni de la Colegiul Național de Arte „Regina Maria”, Secția Arhitectură, vor prezenta la expoziția din dreptul clădirii CEC, modul în care au realizat grafica pentru tablourile expuse, iar colegii lor de la Secția Muzică, din Ansamblul Flautissimo coordonat de prof. Magdalena Ghilescu, vor susține un concert.

De la ora 14:30, va avea loc o paradă a etniilor și a costumelor tradiționale, ce va porni de pe str. Ștefan cel Mare, din dreptul Tomis Mall, pe traseul B-dul Tomis – Faleza Cazino – Piața Ovidiu, coloana fiind însoțită de Muzica Militară a Forțelor Navale Române.

Evenimentul pune accent pe patrimoniul cultural, astfel că, atât la paradă, cât și la spectacolul din Piața Ovidiu, care va începe la ora 16:00, vor participa: Ansamblul Folcloric Profesionist „Brâulețul” din cadrul Centrului Cultural Județean „Teodor T. Burada”, Ansamblul „Elpis” al Comunității Elene Elpis Constanța, Ansamblul „Can Renkler” al Uniunii Democrate a Tătarilor Turco-Musulmani din România filiala Constanța,  Ansamblul „Galuboe More” al Comunității Rușilor Lipoveni Constanța, Ansamblul „Iholu” al Comunității Aromâne Constanța, Ansamblul ”Nairi” al Uniunii Armenilor din România filiala Constanța, Ansamblul „Fidanlar”, al Uniunii Democrate Turce din România filiala Constanța, Ansamblul „Sfitilina” al Comunității Bulgarilor din Dobrogea și Muzica Militară a Forțelor Navale Române.

La manifestarea culturală vor mai participa: Asociația „Cusături Dobrogene”, Comunitatea „Domnițe cu altițe” și reprezentantele Asociației „Ia de la malul mării”, ale căror membre sunt colecționare de costume tradiționale autentice românești. De asemenea, reprezentantele Comunității Skirt Bike se alătură paradei, pe bicicletele cu care ne-au obișnuit de câțiva ani.

La eveniment sunt așteptați localnicii și turiștii care doresc să sărbătorească Zilele
Constanței.

Related Articles

Back to top button